Varza calita in straturi

Postat de simona72 in Porc
2 Feb 2014 | 5413 vizualizari
Varza calita in straturi

Mai mama, dar voi chiar nu mai aveti de gand sa veniti sa va luati varza murata!!....astea au fost cuvintele mamei la telefon: )) Ce sa fac...m-am dus, ca de, sunt copil (inca) cuminte si ascultator :)) Asa ca vrand nevrand, i-am tras o mama de varza murata calita, cu carnati de casa si carne de la porcul taiat de sarbatori, facuta la cuptor la foc moale in vasul de lut...o nebunie...sa nu uitati de ardeiul iute si de palinca:))...ca eu am uitat :P

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri untura de casa
  • 2 cepe rosii
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg carnati de casa
  • 1 praf de sare(nu prea multa, pt ca varza este sarata)
  • piper dupa gust(eu pun sa fie, sa se simta in mancare)
  • cateva crengute de cimbru uscat+cimbru maruntit
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca vin rosu de casa
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Varza murata,daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa,se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata in cubulete mici din cutit si carnatul taiat feliute. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si maruntit. 

In vasul de lut emailat, pe care il am in dotare, am pus un strat de varza tocata, o crenguta de cimbru, jumatate din cantitatea de carne si carnati, alt strat de varza si o crenguta de cimbru, restul de amestec de carne si carnati, alt strat de varza tocata deasupra. Incheiem cu inca o crenguta de cimbru uscat, 1-2 linguri de untura puse deasupra, 1 ceasca apa calduta si 1 ceasca vin rosu putin incalzit. Punem capac peste oala de lut si dam la cuptorul rece, setand aragazul la 160 grade pt 1 ora, apoi crescand temperatura la 170-175 grade pt inca 1 ora si jumatate. Serviti cu ardei iute. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita in straturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancarica de mazare cu cotlet de porc

Postat de ela2015

Mancarica de mazare cu cotlet de porc

Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă...

Citeste continuarea

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Postat de RODIMUR

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 12:50
super bunaaa
la 02.02.2014, 12:56
Ce bunatate!
la 02.02.2014, 13:02
la 02.02.2014, 13:04
Foarte buna!
la 02.02.2014, 13:05
waaa, ce buna!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking