Ingrediente
- Coaste de miel
- 2 verze mari
- 3 cepe
- 4 linguri cu bullion
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Foi de dafin
- O cana cu bors acru
Mod de preparare
Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.
Varza se taie fideluta si se framanta in maini cu sare , precum aluatul.
Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, impreuna cu putina sare, piper si cimbru, iar cand devine aurie adaugam bulionul, o cana cu apa si lasam sa mai fiarba 4-5 minute.
Dupa ce am lasat vasul de lut cca o ora in chiuveta plina cu apa, il limpezim si incepem aranjarea ingredientelor, astfel: imprastiem pe fundul vasului 2-3 linguri de ceapa prajita cu bulion , apoi aranjam un strat consistent de varza, peste care tolanim bucati de coasta de miel. Punem in vas si 2-3 frunze de dafin. Reluam operatiunile cu asezarea unui strat de ceapa prajita, apoi varza si iar bucati de coasta, ultimul strat fiind de ceapa prajita si bulion.
Adaugam o cana cu bors acru de casa punem capacul si dam la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora, pana cand varza prinde o crusta aurie, iar carnea de miel se desprinde usor de pe coaste.
Servim fierbinte, cu un ardei iute alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|