Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
21 Noi 2010 | 16354 vizualizari
Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =))  )

Doua saptamani s-a rugat Costel de mine sa-i fac varza cu miel, dupa ce l-a auzit pe Becali ca a plecat de la meci sa manance la maica-sa berbecutz pe varza :D :))

Ingrediente

 

  • Coaste de miel
  • 2 verze mari
  • 3 cepe
  • 4 linguri cu bullion
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • O cana cu bors acru

 

Mod de preparare

 

    Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.

    Varza se taie fideluta  si se framanta  in maini  cu sare , precum aluatul.

    Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, impreuna cu putina sare, piper si cimbru, iar cand devine aurie adaugam bulionul, o cana cu apa si lasam sa mai fiarba 4-5 minute.

    Dupa ce am lasat vasul de lut cca o ora in chiuveta plina cu apa, il limpezim si incepem aranjarea ingredientelor, astfel:  imprastiem pe fundul vasului  2-3 linguri de ceapa prajita cu bulion , apoi aranjam un strat consistent de varza, peste care tolanim bucati de coasta de miel. Punem in vas si 2-3 frunze de dafin. Reluam operatiunile  cu  asezarea unui strat de ceapa prajita, apoi varza si iar bucati de coasta, ultimul strat fiind de ceapa prajita si bulion.

    Adaugam o cana cu bors acru de casa punem capacul si dam la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora, pana cand varza prinde o crusta aurie, iar carnea de miel se desprinde usor de pe coaste.

    Servim fierbinte, cu un ardei iute alaturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca de cartofi si vinete cu carne

Postat de Nadyne

Musaca de cartofi si vinete cu carne

      Pentru inceput, pregatim carnea.    Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in...

Citeste continuarea

Musaca din varza creata

Postat de panacris

Musaca din varza creata

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la dinstuit în puțin ulei de măsline și apă, la foc mediu, neacoperit, cca. 10 minute. Carnea tocată se adaugă în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2010, 19:42
Ina... Becalli zici?arata bineee de tot
la 21.11.2010, 19:50
foarte tare buna varza,dar nu cu miel
la 21.11.2010, 19:50
grozav de bine arata varza asta si cu coastele de miel dar:am o intrebare?de ce-i zici,,mielul lui becali,,?
la 21.11.2010, 20:02
a lui becali?mai mie nu imi place oala dar sunt sigura k e bunatate ce ai facut tu..si in vas de lut
la 21.11.2010, 20:06
ce-mi place c-ai pus la taguri, becali))

as zice o prostie da' plec ca am treaba))))

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking