Ingrediente
- 59 kg varza( cu frunze subtiri)
- sare
- pipet boabe
- mustar boabe
- 1 telina mare,
- 3 mere mari Ionatan
- 1 porumb(pentru boabe)
- 2 gutui mari
- foi de dafin
- crengute de cimbru
- crengute de marar
- hrean
Mod de preparare
Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb si curatam hreanul si telina si le feliem.
Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu sare.Pe fundul butoiului punem crengute de cimbru si marar,foi de dafin,boabe de piper si mustar felii de gutuie si mar hrean ,apoi incepem sa asezam varza ,dupa doua rinduri iarasi punem : hrean,piper,mustar ,cimbru,marar,felii de telina ,mar si gutuie,foi de dafin.
Apoi iarasi varza si repetam operatiunea pina la terminare.Acoperim si lasam pina a doua zi sa se aseze varza si facem saramura si punem peste ( la 10 l apa fiarta si racita 1 lingura de sare).Deasupra punem scindurele pe care le-am oparit si spalat bine si peste scindurele o piatra de codru mai mare, spalata si curatata bine ca sa tina varza apasata (adica sa stea in saramura ,ca altfel se ridica datorita sarii)
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi pentru murat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|