Varza la butoi pentru murat

Postat de babi5 in Muraturi
23 Oct 2014 | 21607 vizualizari
Varza la butoi pentru murat

Asa cum ma repet, sunt sigura ca fiecare dintre voi stie cum se pune varza pentru Iarna ,dar o reteta in plus nu strica ,poate este de ajutor tinerelor Bucatarese o recomand cu drag.Am folosit un butoi de plastic de 100 l.

Ingrediente

  • 59 kg varza( cu frunze subtiri)
  • sare
  • pipet boabe
  • mustar boabe
  • 1 telina mare,
  • 3 mere mari Ionatan
  • 1 porumb(pentru boabe)
  • 2 gutui mari
  • foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • hrean

Mod de preparare

Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb  si curatam hreanul si telina si le feliem.

Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu sare.Pe fundul butoiului punem crengute de cimbru si marar,foi de dafin,boabe de piper si mustar felii de gutuie si mar hrean ,apoi incepem sa asezam varza ,dupa doua rinduri iarasi punem : hrean,piper,mustar ,cimbru,marar,felii de telina ,mar si gutuie,foi de dafin.

Apoi iarasi varza si repetam operatiunea pina la terminare.Acoperim si lasam pina a doua zi sa se aseze varza si facem saramura si punem peste ( la 10 l apa fiarta si racita 1 lingura de sare).Deasupra punem scindurele pe care le-am oparit si spalat bine si peste scindurele o piatra de codru mai mare, spalata si curatata bine ca sa tina varza apasata (adica sa stea in saramura ,ca altfel se ridica datorita sarii)

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi pentru murat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sfecla rosie la otet

Postat de Dya

Sfecla rosie la otet

Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine). Le lasam apoi...

Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de merisor67

Gogosari in sos de mustar

Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 12:48
Nu am pus niciodata Are mama
la 23.10.2014, 12:52
superba reteta taaare mi-e dor de varza asta , o facea mama
la 23.10.2014, 13:01
la 23.10.2014, 13:12
vai Babi, mie imi este tare pofta de zeama de varza
mai acum vreo luna cautam de nebuna prin piata si am gustat , am gustat...toata sarata muruga;pana la urma am gasit intrun loc si am luat un litru ca sa imi fac pofta; abia astept sa vina Sf Dumitru ca sa pun si eu cu soacra'mea si aoi sa fac o ciorbita acrita cu zeama de varza
la 23.10.2014, 13:16
Tare buna!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking