Varza noua cu afumatura in vas roman

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
17 Iun 2010 | 12202 vizualizari
Varza noua cu afumatura in vas roman

Ingrediente

  • .2 verze proaspete
  • .750 g afumatura
  • . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie)
  • .2-3 fire de ceapa verde
  • .1 legatura de  marar
  • .o cana suc de rosii
  • .boia
  • .foi de dafin
  • .piper boabe
  • .sare,piper
  • .ulei

Mod de preparare

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.

Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.

Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.

Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa(varza isi va mai lasa si ea suc) si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam sucul de rosii si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.

Se serveste calda, acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Postat de caroline

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Feliile de piept de pui le spalam si le stergem bine de apa cu ajutorul unui servet de hartie.  Daca sunt prea groase le batem putin pentru a le subtia. Astfel se vor rula mai usor....

Citeste continuarea

Tocanita cu pastrama de mistret la CrockPot - reteta video

Postat de AlexTeacher

Tocanita cu pastrama de mistret la CrockPot - reteta video

Adaugati ambele tipuri de carne,crengutele de cimbru.ceapa si usturoiul verde tocate marunt,urmate de cartofi si morovi pe care ii taiati cubulete, maslinele, foile de dafin, vinul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2010, 23:24
la 17.06.2010, 23:38
Ce bine arata Medi.Imi place varza tare mult.
la 17.06.2010, 23:39
mamaaaa
la 18.06.2010, 00:40
daca sefu a zis mamaaaa eu zic mamamiasuper buna 5 furci sau 5 degete
la 18.06.2010, 07:33
Arata intrun mare fel!imi place mult varza

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking