Vin din macese

Postat de panacris in Bauturi
27 Oct 2012 | 22529 vizualizari
Vin din macese

In plimbarea noastra, am facut un popas si nu m-am putut abtine sa nu adun cateva macese. Pasta de macese am destula, macase ptr ceai la fel si atunci ce sa fac cu ele. In minte mi-a venit o reteta a bunicii mele Vin din macese;) zis si facut. Peste 5 saptamani o sa va dau si rezultatul final, care nu are cum sa iasa prost, avend in vedere ingredientele folosite;)

Ingrediente

  • macese 500 g,
  • miere de salcam 500 g,
  • apa calduta cca 2 litri

Mod de preparare

Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea.

Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste, dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde proprietatile la temperaturi peste 40 grade ;), apoi se adauga peste amestecul da macese, se inchide ermetic cu un dop de pluta si se amesteca energic. Procesul acesta trebuie facut de 2 ori pe zi cca. 5 saptamani.

Dupa aceasta perioada, se va degusta vinul, care ar trebui sa aiba aroma si savoarea vinului de Tokay ;) ramane sa va povestec rezultatul final ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin din macese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Punch cu Cirese

Postat de Adi_Caradeanu

Punch cu Cirese

Scoateti samburii din cirese  Puneti ciresele in bol, adaugati doua linguri de zahar peste ele si zdrobiti-le usor, adaugati vodka si lasati-le la macerat timp de 30 minute...

Citeste continuarea

Lichior de anason

Postat de RODIMUR

Lichior de anason

Într-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 19:25
o noutate pentru mine
la 27.10.2012, 19:26
la 27.10.2012, 19:30
sa-mi pastrezi un pahar,ptr.cand vin
la 27.10.2012, 19:36
Kuki
la 27.10.2012, 19:36

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking