Vinegreta lejera cu suc de portocale

Postat de Sylvia in Pt salate
10 Feb 2014 | 4347 vizualizari
Vinegreta lejera cu suc de portocale

Vinegreta este o parte integranta a bucatariei mondiale de cateva mii de ani, aceasta licoare magica care asezoneaza salatele si legumele este facuta la baza dintr-un amestec de otet si ulei, cu sare si piper eventual mustar. Proportia clasica este de o treime otet si doua treimi ulei, putina sare si o lingurita de mustar. De la aceasta reteta de baza s-a pornit in mii de directii asezonand dupa gust cu diferite uleiuri, condimente, ierburi pentru a schimba si diversifica aceasta omniprezenta vinegreta.

Ingrediente

  • aveti nevoie de :
  • o lingura mica de ulei de masline,
  • o lingura de otet de fructe,
  • o lingurita de otet balsamic alb,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • o lingurita mica de pasta de ardei iute,
  • putina miere,
  • 50 ml suc de portocale natural,
  • putina sare si piper .

Mod de preparare

Pornind de la o emisiune de nutritie care recomanda o vinegreta numai pe baza de suc de lamaie si portocale  si  vrand sa o aduc la gustul meu cu putin ulei si multe arome am ajuns la aceasta vinegreta care fara exagerare va spun ca a fost ceva mai buna care am facut-o  si gustat-o vreodata.

Se pun toate ingredientele mentionate mai sus intr-un borcanel mic cu capac si se agita bine pana la emulsionare , apoi se goleste intr-un recicient cu capac. Eu am doua  clondire mici cu capac pe care le fac cu diferite vinegrete si le tin in frigider , le aveti mereu la indemana si sunt mai bune pe masura ce timpul trece si se macereaza ingredientele. Este o explozie de arome; picant, acrisor/dulce, putin usturoi, multa prospetime de la sucul de portocale …Dincolo de toate acestea  este extrem de lejera si asezoneaza perfect orice salata, aduce o tusa subtila de arome care merg cu absolut orice  sper sa va fi starnit suficient interesul sa o faceti si o testati o sa va indragostiti de ea !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinegreta lejera cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

Postat de merisor67

Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2014, 16:44
Interesant,uite asa mai invat una alta..
la 10.02.2014, 16:45
Cleme sa testezi reteta ca o sa o adori )
la 10.02.2014, 16:45
o sa va pun si reteta de la vinegreta clasica frantuzeasca si multe alte vinegrete ca fac mereu, fara numar
la 10.02.2014, 16:45
Merge si la coaste...
la 10.02.2014, 16:49
Vinegreta asta musai facuta ! Multumesc Sylvia

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking