Vinegreta lejera cu suc de portocale

Postat de Sylvia in Pt salate
10 Feb 2014 | 4373 vizualizari
Vinegreta lejera cu suc de portocale

Vinegreta este o parte integranta a bucatariei mondiale de cateva mii de ani, aceasta licoare magica care asezoneaza salatele si legumele este facuta la baza dintr-un amestec de otet si ulei, cu sare si piper eventual mustar. Proportia clasica este de o treime otet si doua treimi ulei, putina sare si o lingurita de mustar. De la aceasta reteta de baza s-a pornit in mii de directii asezonand dupa gust cu diferite uleiuri, condimente, ierburi pentru a schimba si diversifica aceasta omniprezenta vinegreta.

Ingrediente

  • aveti nevoie de :
  • o lingura mica de ulei de masline,
  • o lingura de otet de fructe,
  • o lingurita de otet balsamic alb,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • o lingurita mica de pasta de ardei iute,
  • putina miere,
  • 50 ml suc de portocale natural,
  • putina sare si piper .

Mod de preparare

Pornind de la o emisiune de nutritie care recomanda o vinegreta numai pe baza de suc de lamaie si portocale  si  vrand sa o aduc la gustul meu cu putin ulei si multe arome am ajuns la aceasta vinegreta care fara exagerare va spun ca a fost ceva mai buna care am facut-o  si gustat-o vreodata.

Se pun toate ingredientele mentionate mai sus intr-un borcanel mic cu capac si se agita bine pana la emulsionare , apoi se goleste intr-un recicient cu capac. Eu am doua  clondire mici cu capac pe care le fac cu diferite vinegrete si le tin in frigider , le aveti mereu la indemana si sunt mai bune pe masura ce timpul trece si se macereaza ingredientele. Este o explozie de arome; picant, acrisor/dulce, putin usturoi, multa prospetime de la sucul de portocale …Dincolo de toate acestea  este extrem de lejera si asezoneaza perfect orice salata, aduce o tusa subtila de arome care merg cu absolut orice  sper sa va fi starnit suficient interesul sa o faceti si o testati o sa va indragostiti de ea !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinegreta lejera cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

Postat de merisor67

Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2014, 16:44
Interesant,uite asa mai invat una alta..
la 10.02.2014, 16:45
Cleme sa testezi reteta ca o sa o adori )
la 10.02.2014, 16:45
o sa va pun si reteta de la vinegreta clasica frantuzeasca si multe alte vinegrete ca fac mereu, fara numar
la 10.02.2014, 16:45
Merge si la coaste...
la 10.02.2014, 16:49
Vinegreta asta musai facuta ! Multumesc Sylvia

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking