Ingrediente
- 3 kg vinete
- 1 kg ceapa
- 1 kg morcov
- 1 kg dovlecei
- 2 kg ardei kapia
- 2 ardei iuti
- 1 cana cu ulei
- 3-4 catei de usturoi
- 3 kg de rosii bine coapte
- 1 lingura zahar
- 2 linguri sare
- 1 frunza de dafin
Mod de preparare
Punem intr-un vas de tuci ulei. Eu am vasul ramas de la mama, arata urat pentru ca este vechi, dar nici eu nu sunt mai noua!! important e ca-si face treaba buna!! Deci dupa cum spuneam, cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata marunt, morcovul si dovleceiii rasi, sarea, zaharul. Dupa ce s-au calit 15-20 minute adaugam vinetele si ardeiii care au fost copti, curatati, puse pe un tocator sa se scurga si apoi le pasam cu blenderul, ardeiii iuti taiati marunt cu tot cu seminte. Amestecam totul bine, adaugam frunza de dafin, usturoiul pisat, daca este nevoie adaugam si 1 cana cu apa, apoi dam vasul la cuptor pentru 2-3 h la foc mic. Dupa acest timp, daca zacusca e suficient de scazuta, mai potrivim de gust, punem in borcane curate, fierbem borcanele 30 minute, le lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|