Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

Postat de mitinita in Muraturi
25 Sep 2011 | 5518 vizualizari
Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

Uite asa am vazut ca in Mexic se pun la murat morcovii. Inca nu pot sa va spun nimic despre gust, chiar e cam repede sa desfac borcanul,dar o sa revin cu un update. Si nu e super ca poate fi facut si in toiul iernii? Este o reteta unica in felul ei,doar nu credeati ca mi-am schimbat stilul:))

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr morcovi
  • 1 ceapa mare,alba
  • 3 ardei iuti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita oregano
  • 500 ml otet
  • 750 ml apa
  • 30 ml ulei  

Mod de preparare

 

Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.

Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.

Intr-o tigaie,se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.

Se adauga ceapa,usturoiul,ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.

Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute,amestecand.

Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.

Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.

Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.

Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider,dar dupa o luna arata bine,oricum au destul otet ca sa nu se strice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Varza rosie in otet

Postat de Bucataras

Varza rosie in otet

Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.  Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.  Pregateste solutia de...

Citeste continuarea

Salata taraneasca de legume pentru iarna

Postat de Pungasa_Rogue

Salata taraneasca de legume pentru iarna

Castravetii se spala, li se indeparteaza capetele, se taie in jumatati, apoi se feliaza. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele, partea groasa taindu-se si pe jumatate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2011, 12:37
ce super arata
la 25.09.2011, 12:42
ce faini
la 25.09.2011, 13:26
imi plac morcovii marinati
la 25.09.2011, 13:43
ce bine arata
la 25.09.2011, 14:47
dia sa vedem cum or fi la gust

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking