Se freaca branza quark(se poate inlocui cu branza de vaci sau mascarpone dupa cum doriti ) cu laptele fierbinte in care am dizolvat o lingura mare de miere de albine, cacaoua, lingurita de scortisoara.Dupa gustul fiecaruia se poate adauga mai multa miere. Se cladeste tortul din biscuitii...
Se prepara pureul de cartofi: cartofii se curata se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se bat cu batatorul de puree impreuna cu untul si laptele fierbinte. Sosul se prepara in felul urmator: Se toaca ceapa, ardeiul capia marunt si se pun in cateva linguri ulei de masline la foc mic...
3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei + 1 ceasca lapte apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se imparte compozitia in 2, in jumatate se amesteca vaniliile in cealalta jumatate cacaoua. Intr-o tava de...
Se prepara mancarica de mazare in felul urmator: Ceapa se toaca marunt se aseaza in cratita impreuna cu ardeiul capia tocat marunt si cateva linguri ulei de masline.Se lasa pe foc la dustuit pana se moaie ceapa bine si ardeiul , amestecandu-se din cand in cand, se adauga lingurita de praf de...
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei masline, se adauga fasolea din borcan impreuna cu zeama , se lasa la foc mic sub capac sa fiarba amestecandu-se din cand in cand.Dupa cca 10 minute se adauga pasta de tomate, lingurita de sambal se amesteca si se mai dau cateva clocote. Se...
Se pune puiul spalat bine sub jet de apa rece intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa cam o ora. Se scoate din apa, se spala bine pe toate partile se umple inauntru cu aproape tot untul amestecat cu condimentele enumerate mai putin rozmarinul, ardeiul capia si ceapa, cu restul de unt se...
Se prepara din apa, sare si faina de malai o mamaliguta , eu am facut in cantitate mica. Se prajeste kazerul taiat felii in o lingura de unt. Intr-un vas de cuptor de toarna kaizerul prajit impreuna cu grasimea ramasa in tigaie. Mamaliguta se amesteca bine cu 2 oua si branza, se toarna...
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Ceapa se prajeste putin in ulei de masline impreuna cu usturoiul, se adauga carnea tocata, sosul de soia, condimentele dupa gust, se lasa carnea la prajit amestecandu-se din cand in cand, cand e facuta se adauga sosul pt spaghete, eventual si...
Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac. Se curata se taie felii. Kaizerul se trage la tigaie impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt, in cateva linguri ulei masline pana se rumeneste ceapa. Intr-un vas de cuptor se asaza un rand de cartofi, se condimenteaza dupa gust...
Tort vesel de 1 iunie
In la 1 Iun 2010
Tort vesel de 1 iunie
Se imbraca o forma cu folie alimentara.Se incepe cu claditul tortului, se sfarama primul strat de chec cu mana si apoi se aplatizeaza putin cu ajutorul palmei curate. Se pune primul strat de umplutura. Umplutura se face din amestecul de kwark(putiti folosi branza de vaci! ) cu ciresele din...
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se alege de boabele atinse, se pune intr-un castron cu apa rece de seara pana a doua zi. A doua zi se arunca apa in care a stat, se aseaza in apa curata la fiert .Intr-o oala separata se aseaza apa la fiert. Cand fasolea a dat cateva clocote se...
Clatitele se prepara in modul obisnuit din lapte, faina, oua, un oraf de sare si putin ulei dupa reteta: http://www.bucataras.ro/retete/1922/clatite-clasice-cu-gem-si-pasta-de-ciocolata.html Se prepara umplutura din branza urda amestecata cu 500 gr smanatana grasa, 3 lingurite zahar brun...
Legumele si radacinoasele se toaca marunt si se pun in oala impreuna cu slanina afumata in 2 linguri ulei de masline la dustuit. Cartofii se curata si se taie cubulete. Cand legumele impreuna cu slaninuta incep sa-si lase bine miros se adauga cartofii, apa, 2 lingurite de tarhon, 1...
Din urda impreuna cu zaharul cele 2 oua, patrunjel, marar si 150 gr smantana se face un amestec pt umplutura. Foaia de foietaj se taie patrate se umple fiecare patrat cu cate o lingura mare de umplutura se inchide pe margini , se aseaza in tava pe hartia de copt, se unge cu penseula cu...
Paprikas de pui
In la 14 Apr 2010
Paprikas de pui
Puiul se sareaza, pipereaza si stropeste cu paprika.Se da la rece cateva ore. Ceapa se taie julien, la fel ardeii se toaca, usturoiul se taie felii, se pune totul intr-o oala pe foc in putin ulei masline se lasa la dustuit amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se adauga si puiul si se lasa...
Pasca fara aluat
In la 14 Apr 2010
Pasca fara aluat
Kwarkul, branza si galbenusurile, zaharul si grisul si zaharul vanilat se amesteca bine intr-un castron. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus. Compozitia se toarna in tava pe hartia de copt si se da la cuptorul incalzit la cca 200 grade cca 1 ora pana prinde...
Fasolea se curata si se rupe, se spala jub jet de apa. Legumele , morcovul, ardeii, ceapa se curata, se spala, morcovul se rade, ceapa se toaca la fel si ardeii capia, cartofii se taie cubulete. Ceapa cu morcovul si ardeii se pun in oala in cateva linguri de ulei de masline la dustuit pana...
Cei doi piepti de pui se taie in 2 astfel sa se obtina o bucata desfacuta, se acopera cu folie de plastic si se bat cu ciocanul pentru schnitzele.Se sareaza, pipereaza, se pudreaza cu paprika, deasupra fiecarei bucati se aseaza cascaval felii si apoi se ruleaza strans in hartie de copt. Cele 2...
Conopida se desface buchetele si se pune la fiert pe foc pana se moaie, se incearca cu o furculita. Se scurge apoi de apa, se piseaza cu batatorul de puree, se adauga buchetul de ceapa verde tocata fin, sare si piper dupa gust, lingura de maioneza si patrunjelul tocat fin. Se serveste rece....
Rulada turceasca(adaptare)
In la 7 Apr 2010
Rulada turceasca(adaptare)
250 ml lapte rece se amesteca cu zaharul si faina. 250 ml lapte se pune la fiert impreuna cu 5 pliculete zahar vanilat, candda in clocot se da focul mic si se adauga incetisor restul de lapte rece amestecat cu faina si zaharul mestecandu-se incontinuu cu telul ca sa se ingroase ca o budinca,...
Pieptul de pui se toaca cu cutitul cubulete si se amesteca cu 2 oua, 2 linguri pesmet, jumatate lingurita pasta de ardei iuti, condimentele dupa gust, piper, 1 lingurita de rozmarin, patrunjelul si borcanil de mazare cu morcovi.Amestecul se face cu mana curata. Carnea tocata de vitel se...
Prajitura cu cocos si mere
In la 29 Mar 2010
Prajitura cu cocos si mere
Laptele il punem la fiert impreuna cu nuca de cocos si in momentul in care da in clocot omogenizam, lasam la potolit. Untul moale il amestecam cu mixerul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa.Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare.Punem si laptele cu cocos, apoi faina amestecata cu...
Se spala toate legumele radacinoasele, se curata ardeii. Morcovul si telina se dau pe razatoare, ceapa se toaca la fel si usturoiul. Se amesteca ceapa cu usturoiul, morcovul, telina , pasta de ardei iuti, 2 oua, o cescuta de grau, ciupercutele champignons,condimentele sare piper dupa gust,...
Chec cu banane
In la 28 Mar 2010
Chec cu banane
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se mixeaza apoi untul topit(la microunde).Bananele se paseaza si se aduga compozitiei impreuna cu ciocolata alba rasa si zaharul vanilat. La sf se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt....
Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale 2, condimentele sare piper, paprika si rozmarin, catelul de usturoi, pesmet si grane pt copii (am pus eu puteti pune un cartof sau paine). Inima de branza se amesteca branza 200 gr cu 2 oua, patrunjel tocat marunt, sare si putin curry....
Se face un aluat din faina, zahar, zaharul vanilat,ou,margarina se da cca 1 ora la frigider. Se intinde pe masa de lucru stropita cu faina cu sucitorul. Se decupeaza inimile, se lipesc cate 2 cu un batz pt frigarui intre , se aseaza pe hartie de copt in tava si se dau la cuptorul...
Din ingredientele enumerate, faina, zahar, margarina,ou,zahar vanilat se face o coca care se lasa cca 1 ora sa se odihneasca la frigider. Se intinde aluatul pe masa curata si presarata cu faina,cu sucitorul si se taie formele. Se aseaza formele pe hartie de copt in tava si se dau la...
Legumele , zarzavaturile se toaca si se pun in oala de supa scurt la dustuit in cateva linguri ulei masline pana isi lasa miros, seadauga carnea de pui apa si se lasa la fiert. Daca se foloseste mazare congelata sau praspata se aduga si mazarea daca e din borcan se aduga aproape de sf. Cand...
Foaia se intinde pe masa curata se lasa la dezghetat.Se presara cascavalul uniform, branza zdrobita verdeata. Se ruleaza un sul care se taie bucati cam de 8 cm.Se aseaza in tava pe hartie de copt. Se presara susan, mac, se bat cele 3 oua cu putin lapte se toarna deasupra. Se da la...
Tocanita cu galuste
In la 12 Mar 2010
Tocanita cu galuste
Legumele si zarzavatul se toaca marunt si se pun foarte scurt la dustuit in 2 linguri de ulei masline pana cand incep sa-si lase miros. Se aduga carnea de pui, apa si se lasa la fiert.Cand carnea este fiarta(eu am scos-o am curatat-o de pe os si am pus-o la loc dumneavoastra o puteti lasa asa...
Afisate 31 - 60 din 130 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking