Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina)

Postat de rivka in Vita
14 Mar 2010 | 6876 vizualizari
Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina)

pt formele cartofilor m-am inspirat de aici de pe site , sunt incantata de ei , din resturile ramase de la taierea cartofilor pana s-a facut mancarea in cuptor, i-am prajit si i-am mancat cu maioneza si ketchup :D

Ingrediente

  • 300 grame carne de vitel tocata
  • pesmet
  • grane macinate pt copii
  • condimente
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry pt amestecul de branza
  • rozmarin
  • patrunjel
  • amestec de condimente pt cartofi prajiti
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 4 oua
  • branza 200 grame
  • 4 cartofi mari
  • faina malai
  • cateva lingurite ulei
 

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale 2, condimentele sare piper, paprika si rozmarin, catelul de usturoi, pesmet si grane pt copii (am pus eu puteti pune un cartof sau paine).

Inima de branza se amesteca branza 200 gr cu 2 oua, patrunjel tocat marunt, sare si putin curry.

Cartofii se curata de coaja si se decupeaza cu formele pt fursecuri.Se condimenteaza cu amestec pt cartofi prajiti, rozmarin 1 lingurita, se stropesc cu putin ulei si cu 1 pumn de faina de malai(ies crocanti si le da o culoare galbena frumoasa).

Din amestecul de carne tocata se fac chiftelele si inauntru bilute din amestecul de branza cu oua(se imbraca bilutele de branza in carne).Se pun in folie de aluminiu si in tava de cuptor pe hartie de copt.Langa se pun cartofii si se da totul la cuptor la 240 grade cca 40 min.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de mihaelar63

Cina de duminica -costita de vitel

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Postat de Corina33

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Se curata cartofii, se taie in 4 sau 8, in functie de marime, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Sunculita se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2010, 21:41
hei,eu tocmai am mancat pranzul in urma cu o ora dar as manca si cina ta
la 14.03.2010, 21:44
haha mai sunt ceva chiftele...

pt sotii care bazaie pana e gata mancarea sunt buni cartofii astia cu forme de inimi ca se pot resturile praji imediat ...
la 14.03.2010, 21:45
ela cred ca tu numesti pranz ce eu numesc cina
la mine pranzul e la 12.30 sau 1 cand mananc ce-mi pica in mana.(de obicei sandwichuri sau supa)
la 14.03.2010, 21:59
ce mishtoooo ai taiat cartofii ... forme speciale?
la 14.03.2010, 22:00
nuuuuuuu, cu formele de fursecuri!
am vazut la nadine aici pe site si mi-a placut si mie.
ii tai felii mai grosute si apoi apesi forma de fursec si se taie asa.
resturile ce-ti raman(marginile) nu ii arunci normal, ii poti praji sau pune si resturile in tava acolo impreuna.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking