Mai intai pregatim legumele.Se curata dovlecelul si vanata si se taie felii subtiri,pe lung.Se pune un gratar la incins si se pun feliile de dovlecel si vinte cat sa prinda culoare si sa se inmoaie putin.Se scot si se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatim umplutura.Crema de branza se...
Galusti cu prune
In Dulciuri la 7 Sep 2010
Galusti cu prune
Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat,ca la piure. Cand s-au racit ,se adauga oul intreg si galbenusul,se amesteca bine,apoi se adauga faina.Rezulta un aluat nu prea tare.Chiar daca...
Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa sa se umfle 5 minte acoperit cu un capac.Apoi se lasa sa se raceasca bine. Cat timp se...
Humus reteta Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult mai cremoase.Este cam migalos,dar merita efortul..Sau il puteti curata de coji si dupa ce a fiert.In...
Prajitura cu prune
In la 5 Aug 2010
Prajitura cu prune
Mai intai se spala prunele si se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga 1 lingura cu zahar. Se lasa la scurs pana este gata aluatul. Pregatirea aluatului: Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul...
Prajitura Adriana
In la 5 Aug 2010
Prajitura Adriana
Blat : Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se adauga esenta de rom.  Se toarna compozitia...
Pulpele se spala bine si se condimenteaza dupa gust,apoi se pun la grillul de la aragaz.(se pot foarte bine face si la gratar )Se lasa se se faca cam 40-45 de minute. Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt gata,ii scoatem,ii lasam...
Se spala bine varza, si se curate de eventualel foi galbene,se lasa la scurs si se taie apoi in jumatati daca sunt prea mari,sau sa lasa intregi. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt si apoi se adauga varza de Bruxelles. Se caleste varza pana ce se mai...
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc  cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita, daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti. Cartofii se scurg bine si se sfarama cu pasatorul,sau cu o furculita,impreuna cu 1 lingura de unt. Daca se...
Se taie carnea in felii de 1–1.5 cm. Se bate carnea  cu ciocanul de snitele  pana se subtiaza la jumatate. Se sareaza si se pipereaza.Separat se bat cele 2 oua cu 1 lingura de apa rece impreuna cu putina sare si piper,apoi se adauga faina,amestecand pana se obtine o crema ca de...
Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza: Se pun 2 linguri ulei  (dupa preferinta) eu folosesc uleiul de arahide, apoi se aduga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust sau 1 cub knorr Gaina, apoi coriandrul pisat si zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul....
Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa...
Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt gata,ii scoatem,ii lasam sa se raceasca 2-3 minute,apoi ii taiem in doua pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem trei sferturi din miez. Se paseaza foarte bine branza,apoi se amesteca...
Compot de piersici
In la 19 Iul 2010
Compot de piersici
Se pune o oala cu apa la foc si cand a dat in clocot se pun piersicile intregi bine spalate in pralabil.Se lasa 5 minute sa fiarba cat sa se poata decojii cu usurinta coaja.Se scot,se lasa sa se raceasca apoi se decojesc si se taie felii,sau le puteti lasa jumatati.In apa in care au fiert se...
Spuma de zmeura
In Dulciuri la 18 Iul 2010
Spuma de zmeura
Se spala si se curata zmeura de codite,se pune intr-un vas cu albusurile si zaharul si se bat bine cu mixerul pana devin o spuma tare si pufoasa.Sau se poate bate mai intai albusul spuma tare,se adauga treptat zaharul,iar la sfarsit se adauga zmeura. Se serveste la cupe cu fructe deasupra....
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie, iar in burta fiecarui pastrav se pun cate 2 felii de lamaie si ierburile aromatice,iar usturoiul zdrobit se pune in tava langa peste....
Tiramisu reţeta adaptata
In la 18 Iul 2010
Tiramisu reţeta adaptata
Tiramisu reţeta adaptata Crema Mascarpone  se amesteca cu 8 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat pana se dizolva zaharul,apoi se adauga smantana si se se amesteca totul cu mixerul. Frisca lichida se bate bine cu mixerul impreuna cu 2 linguri de zahar pana se...
Se spala si se curate ciupercile proaspete.Se scot piciorusele.Intr-o tigaie se pune ulei la incins si puneti impreuna ceapa, piciorusele ciupercilor si usturoiul tocate toate cubulete.Se lasa la calit pana se rumenesc usor si apa lasata de ciuperci s-a evaporate.Se lasa la racit,apoi se adauga...
Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita,visinilor li se scot samburii.Se pun intr-un castron impreuna si se adauga peste ele2 linguri de zahar brut. Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus...
Pizza
In la 18 Iul 2010
Pizza
 Aluatul: Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si  sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minute. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se adauga inca 3 linguri ulei de masline si...
Se rad dovleceii de coaja,se curata de seminte,care deobicei inmoaie compozitia.Se dau pe razatoarea mare.Se pun in apa care clocoteste si se fierb 2-3 minute.Apoi se pun  intr-o strecuratoare ,se lasa sa se raceasca si se mai scurg intre palme.Apoi se amesteca cu...
Cheesecake cu rubarba
In la 10 Iul 2010
Cheesecake cu rubarba
Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit   si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10...
Piftie de curcan
In la 10 Iul 2010
Piftie de curcan
Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece,o ceapa,1 morcov si 2-3 catei de usturoi.Apa trebuie sa acopere carnea cu o plalma.Cand incepe sa fiarba se curate de spuma cu lingura cu gauri,apoi se lasa sa fiarba foarte incet la foc mic.Dupa o ora se adauga sarea.Cand se desface carnea de pe...
Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga piperul dupa gust si celelate condiment plus pasta de tomate.Se mai lasa pe foc cateva minute sa se patrunda aromele. Puiul il condimentam cu ce ne place,eu am pus putin piper,sare,boia dulce...
Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratoare. Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si se taie tot rondele potrivite. Acum ca...
Torta simfonica
In la 5 Iul 2010
Torta simfonica
Blatul: Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se inglobeaza in compozitia de...
Dulceata de cirese amare
In la 1 Iul 2010
Dulceata de cirese amare
Se spala si se curta ciresele de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de cirese si unul de zahar pana se terima ciresele.Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca ciresele sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar atentie...
Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele putin zahar , caisele se taie felii,la fel procedam si cu piersicile. Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare pana devine ca o spuma . Apoi se...
Se amesteca bine iaurtul cu sucul de lamaie, ghimbirul, boia,sucul de rosii, sofranul,smantana de gatit sarea si piperul dupa gust. Pulpele de pui se spala,   si se aseaza intr-o tava de copt de yena cu putin ulei. Deasupra se toarna mixtura de iaurt si se pune in cuptorul preincalzit,...
Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei. Intre timp pregatim...
Afisate 91 - 120 din 255 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking