Painici pentru micul dejun
In la 17 Oct 2011
Painici pentru micul dejun
Amesteca bine drojdia cu 300 ml apa Intr-un castron pune faina, uleiul si sare. Adauga apa cu drojdie. Amesteca putin. Adauga ierburile si piperul. Amesteca cu lingura Daca coca e  greu de amestecat, inseamna ca trebuie sa pui mai multa apa. Adauga inca 50 ml apa. Amesteca 5 minute....
Tarta cu capsuni
In la 17 Oct 2011
Tarta cu capsuni
In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de...
In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de...
Mai intai se face sosul de capsuni. Se lasa cateva intregi, pentru ornat, iar pe celelalte le pasezi cu un blender si le dai printr-o sita groasa ca sa nu ramana samburi. Amesteca bine cu zaharul pudra si pune sosul in frigider Unge tava de chec cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra...
Galusti de aur
In la 16 Oct 2011
Galusti de aur
Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma. Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca. Adauga faina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecata cu mana. Aduna...
Pune conopida intr-o forma de tarta, sau o tavita ce poate fi bagata in cuptor.  Stropeste conopida cu ulei si presara cu piper. Pune putina apa si baga tava in cuptor pentru 30 minute la 170 C (sau pana ce conopida se inmoaie. In acest timp bate bine cu mixerul oul, pana devine o...
Taie cartofii cubulete potrivite ca marime. Pune- intr-o tava si imprastie cateii de usturoi. Stropeste-i cu ulei, apoi presara sarea, piperul si boiaua. Cu mainile amesteca bine, ca sa intre condimentele peste tot. Presara cateva frunze de oregano Toarna apa uniform in tava si pune...
In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de...
Sfarama biscuitii (manual sau cu robotul de bucatarie) pana devin ca un pesmet. Amesteca in ei 120 g de unt topit. Amesteca foarte bine. Daca untul s-a absorbit, dar au mai ramas biscuiti neinmuiati, mai poti adauga cate putin unt. Pune biscuitii in forma rotunda cu pereti detasabili si...
Mai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm. Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le poti da coaja jos inainte, daca vrei. Pentru asta pune la fiert 1litru de apa. Cand apa clocoteste,...
Crap cu legume, la cuptor
In la 14 Oct 2011
Crap cu legume, la cuptor
Mai intai incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) Cresteaza pestele, usor, in diagonala. Pregateste legumele: Taie ceapa solzisori, ardeiul julienne (bastonase) si rosiile felii rotunde. Taie cateii de usturoi in jumatati. Pune in tava jumatate din legume. Stropeste-le cu uleiul si zeama...
Crema de zmeura
In Dulciuri la 14 Oct 2011
Crema de zmeura
Amesteca gelatina cu laptele si las-o sa se hidrateze 400 g de zmeura fa-le piure cu blenderul, apoi da-le printr-o sita deasa, ca sa scoti samburii. Incalzeste sucul de zmeura pana aproape de fierbere. Inchide focul, adauga gelatina cu lapte si amesteca bine sa se omogenizeze gelatina....
Tarta cu mere rustica
In la 14 Oct 2011
Tarta cu mere rustica
Pentru crusta taie untul in bucati mici si amesteca-l cu faina, pana se obtine un amestec nisipos. Adauga zaharul si oul si mai amesteca putin. Pune si laptele si amesteca pana ce toate sunt incorporate, nu mai mult. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora. Curata...
Rosii umplute cu carne
In la 29 Sep 2011
Rosii umplute cu carne
Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!) Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment...
Gem de zmeura
In la 29 Sep 2011
Gem de zmeura
Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok.  Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece jumatate din cantitatea de fructe printr-o strecuratoare, ca sa elimini semintele. Pulpa si sucul de...
 Incalzeste cuptorul la 180 C Paseaza zmeura si trece-o printr-o sita, ca sa elimini samburii. Amesteca 5 minute untul cu zaharul, folosind mixerul Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adauga 1/3 din faina si praful de copt. Amesteca. Pune 1/2 din lapte....
Ardei iute in otet
In la 29 Sep 2011
Ardei iute in otet
Spala ardeii si pune-i in borcane, in pozitie verticala. Fierbe toate celelalte ingrediente, pentru 2-3 minute. Pune borcanele pe o tava metalica (ca sa nu se sparga) si toarna lichidul fiert, pana ce le umpli. Inchide bine borcanele cu capace. Lasa borcanele sa se raceasca, apoi pune-le...
Gogosari in otet
In la 29 Sep 2011
Gogosari in otet
Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper.  Taie gogosarii in jumatati  Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron.   Pune...
Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute. In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de...
Taie rosiile felii rotunde.  Curata coaja vinetelor o fasie da una nu.  Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine. Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii. Taie...
Supa din rosii coapte
In la 28 Sep 2011
Supa din rosii coapte
Incalzeste cuptorul la 200 C.  Spala rosiile si indeparteaza eventualele parti stricate. Taie rosiile in jumatati si pune-le cu partea taiata in jos intr-o tava. Stropeste-le cu uleiul de masline. Pune tava in cuptor pentru 20- 30 minute. In final, rosiile trebuie sa arate moi si...
Mai intai se face coaja de tarta, care trebuie racita inainte de a pune crema. Amesteca faina cu untul rece, pana ce se formeaza un amestec nisipos. Adauga oul si smantana si amesteca putin, numai  pana se omogenizeaza. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 30 minute....
Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul. In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.  Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana...
Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare. Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele. Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci...
Se aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari), Pune felii de rosii in borcane, apasand putin ca sa iasa tot aerul. Deasupra pune cate 2 catei de usturoi si cateva frunze de...
Coq au Vin
In Mancaruri cu carne la 15 Aug 2011
Coq au Vin
Preparare Coq au vin Intr-o tigaie mare (eu am folosit wokul) incalzeste untul si soteaza șunculița, pana devine aurie. Julia spune in reteta sa fierbi putin șunca in avans, ca sa nu mai fie sarata si sa-și piarda mirosul de afumat. Mie, insa, imi place aroma asta putin afumata, asa...
Biscuiti fragezi spiralati
In la 14 Aug 2011
Biscuiti fragezi spiralati
Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt. Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine. Poti face acest lucru si cu ajutorul robotului de bucatarie. Adauga esenta de vanilie si o lingura...
Amesteca gelatina cu 10 linguri de apa rece si lasa deoparte, pana ce aceasta e absorbita. Pregateste cateva recipiente individuale, in care sa pui panna cotta Mai intai se face panna cotta cu ciocolata , din jumatate din ingrediente. Incalzeste 100 ml de lapte cu 100 g zahar, pana acesta...
Fierbe putina apa si pune peste rosii, cat sa le acopere. Lasa 30 minute ca sa le hidratezi. Spala frunzele de patrunjel si rade parmezanul pe razatoarea fina. Pune intr-un blender frunzele de busuioc si patrunjel, usturoiul, fisticul, rosiile, putin din apa in care au stat si o lingura de...
Curata frunzele de pe cateva tulpini de oregano si busuioc Amesteca faina cu ouale, framantand usor. Dupa ce s-a format coca, adauga verdeata. Coca rezultata trebuie sa fie nelipicioasa si nu foarte moale. Poti sa mai adaugi faina, pana cand ajunge la  consistenta dorita. Imparte...
Afisate 61 - 90 din 345 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking