Se amesteca nuca macinata cu cacaua si zaharul, se adauga 3 linguri de apa si se amesteca bine, iar daca amestecul este prea solid si nu se poate intinde pe aluat, mai adaugam putina apa.  Punem pe masa aluatul de foietaj, iar deasupra intindem umplutura.  Rulam pe lungime din...
Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime. Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri. Oul se bate bine cu un praf de sare. Pe mijlocul foilor, pe lungime, incepem sa asezam feliile...
Fursecuri Fulgi de nea
In la 23 Dec 2016
Fursecuri Fulgi de nea
Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste. Lasam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam nuca de cocos adaugand-o pe rand in 4 transe si amestecand usor...
Placinta cu branza
In la 23 Dec 2016
Placinta cu branza
Aluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios amestecul. Apoi, adaugam cele 4 galbenusuri, smantana si zaharul si framantam aluatul, dupa care il invelim...
Se amesteca branza cu zaharul si vanilia, daca va place mai dulce puneti mai mult zahar sau indulcitor, sau ce folositi.  Se taie foaia de aluat in patrate aproximativ egale, in functie de marimea foii. Merg si mai dreptunghiulare, nu e musai sa le masurati, faceti "dupa ochi"...
Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie. Dupa ce se racesc, scobim miezul dovlecilor si ori il aruncam, ori in tocam si il adaugam la umplutura....
Pentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura sau cu fundul unul pahar si se da la rece. Daca vi se pare compozitia prea sfaramicioasa(in functie de...
Ochi de paun
In la 7 Feb 2016
Ochi de paun
Prima data pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut pana se lichefiaza, adaugam o lingura plina cu faina si lasam cateva minute sa dospeasca maiaua. Amestecam bine cu mainile faina cu untul taiat cubulete, adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, apoi...
Bucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute. Intre timp amestecam usturoiul curatat si pisat cu frunzele de patrunjel tocate, parmezanul ras si branza gouda...
Lasagna la tigaie
In la 24 Ian 2016
Lasagna la tigaie
Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare sau o cratita ceramica. Se caleste ceapa si usturoiul la foc mic circa 5 minute. Adaugam carnea din carnati si mai calim cateva minute pana isi schimba culoarea, apoi adaugam apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba circa 20 de minute. Dupa ce...
Se zdrobesc biscuitii grosier cu mana si se pun intr-un bol mare.  Se toaca alunele sau nucile grosier si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta amestecand din cand in cand timp de 5 minute, apoi se pun peste biscuiti. Zaharul se amesteca bine cu cacaua, se adauga apa si se...
Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul.  Se acopera si se lasa la dospit 30-40 de minute la...
Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore sau chiar de...
Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu). Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia. Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata,...
Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem din ulei cu ajutorul unui cleste si punem la prajit ceapa cateva minute pana devine sticloasa,...
Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de copt. Adaugam pe rand cate o lingura din amestecul acesta la galbenusuri si mixam pana se incorporeaza...
Varza cu carnati la cuptor
In la 20 Sep 2015
Varza cu carnati la cuptor
Curatam si taiem ceapa julienne, apoi o punem la calit in 3-4 linguri ulei intr-o cratita incapatoare. Taiem si varza fideluta si o adaugam la calit peste ceapa, la foc mic, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si boia. Punem la incalzit intr-o tigaie uleiul ramas, taiem...
Se topesc cele 3 linguri cu unt la microunde sau pe aragaz, se adauga cele 3 linguri de zahar tos, zaharul brun si 2 linguri scortisoara si se amesteca bine. Ouale si laptele se amesteca bine intr-o farfurie adanca. Se taie marginile de la paine si cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare...
Am pornit cuptorul si am tapetat o tava cu hartie de copt. Am luat doua banane mari si coapte, le-am facut piure cu un mixer vertical. Peste banane am turnat 100 g de cocos si am amestecat bine. Mi s-a parut amestecul prea lichid si am mai pus 1lingura de cocos. Apoi am luat cate o lingura...
Se amesteca mierea cu mustarul, ketchup-ul si uleiul se masline. Se adauga cimbrul, boiaua, usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem coastele de porc cu acest sos, le punem intr-un bol, le acoperim cu o folie si le dam la frigider pentru minim o ora. Dupa o ora, le scoatem din...
Budinca cu struguri
In Dulciuri la 10 Sep 2015
Budinca cu struguri
Se mixeaza ouale cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul, cam 2-3 minute. Se adauga zaharul vanilat si smantana, se mai mixeaza putin, apoi se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt. Dupa omogenizare, se toarna aluatul intr-o forma rotunda unsa cu unt, se aseaza strugurii...
Chiftelute in aluat
In la 10 Sep 2015
Chiftelute in aluat
Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde. Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut,...
Se pun intr-o tigaie 3 linguri de zahar si se caramelizeaza. Se curata merele de coaja si de cotor si se taie in felii rotunde de aprox jumatate de cm, apoi se pun in tigaie la caramelizat peste zahar. Dupa 2-3 minute se intorc si se mai lasa 2 minute, apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se...
Dovleacul curatat de coaja si de samburi se da pe razatoarea mare. La fel facem si cu morcovul. Ceapa o tocam marunt, apoi amestecam toate legumele intr-un bol. Se da si branza pe razatoare, se adauga legumelor impreuna cu mozzarella. Se bat ouale cu putina sare si se adauga la compozitie...
Se amesteca bine smantana cu grisul intr-un bol si se lasa asa cam 30 de minute. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda. Se unge cu unt o tava rotunda sau dreptunghiulara in care o sa coacem placinta. Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga si un praf de sare. Se...
Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se pune faina intr-un bol, se adauga sarea, se amesteca, se toarna apa calduta, drojdia si uleiul, apoi se framanta impreuna cam 8 minute. Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera bolul cu o folie alimentara si/sau un prosop de bucatarie si se...
Topim o lingura cu de unt, apoi o amestecam cu 2 linguri zahar brun si 1/2 lingurita scortisoara. Curatam merele de coaja, scoatem cotorul, le taiem in doua, le asezam cu partea taiata in jos si apoi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit le feliem, dar nu de tot - pentru partea...
Dulceata de capsuni reteta Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora. Se amesteca lavanda cu 100 g de zahar intr-un blender. Se adauga zaharul ramas peste capsuni si se mai fierbe vreo 10 minute...
Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si...
Tiramisu reţetă originală Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile. Incalzim laptele, cand este fierbinte il mixam cu celelalte 100g de cocos, il strecuram si-l punem la...
Afisate 31 - 60 din 573 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking