Fierbem spanacul in apa cu sare,apoi il punem la scurs.Morcovii curatati si spalati ii punem intr-o alta cratita la fiert.Tocam ceapa marunt si o prajim in putin ulei de masline dupa care adaugam spanacul bine scurs. Condimentam cu sare, piper si ardei iute. Rasturnam totul intr-o...
Pui cu smantana
In la 8 Apr 2013
Pui cu smantana
Spalam bine pulpele de pui si eliminam pielea ( mie nu-mi place pielea de pui), dupa care le punem la fiert in apa cu sare. Spumuim foarte bine carnea. Dupa ce a fiert, o scoatem si o lasam sa se scurga intr-o strecuratoare. Presaram sare si piper peste ea si o prajim in ulei de masline. O...
Desert prajitura cu mere
In la 6 Apr 2013
Desert prajitura cu mere
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca. Intr-un bol mai mare se pune faina si untul topit (dar nu de tot) si se framanta pana se formeaza firimituri. Se adauga zaharul pudra,...
Incepem prin a taia coditele vinetelor. Le spalam, le uscam si le taiem in jumatate. Cu un cutit sau chiar cu o lingura le scoatem miezul pe care il punem deoparte,presaram sare si le lasam cu fata in jos pana cand pregatim umplutura. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, punem jumatate din...
 Intr-un vas punem 500 g faina, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,zaharul,uleiul,borsul si apa. Incepem sa framantam, adaugand faina pana cand rezulta un aluat nelipicios.Impartim aluatul in doua parti egale.O parte o lasam asa,iar peste cealalta...
Savarine
In la 25 Mar 2013
Savarine
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Intr-un vas se pune faina, in mijoc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele cu un tel sau chiar cu mana pana cand rezulta un aluat moale si lipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem...
Incepem prin a pune ciupercile la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa nu foarte marunt si o punem intr-o tigaie la prajit alaturi de cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam rosiile si mai lasam 2 minute pe foc amestecand continuu, dupa care punem...
Se dizolva drojdia in lapte. Intr-un bol mai mare se pune faina, branza rasa, untul, sarea si piperul. In mijloc se face o gaura in care se toarna laptele si drojdia. Se incepe framantarea adaugandu-se putin cate putin din apa calda pana cand iese un aluat nelipicios. Se lasa 2 ore la crescut,...
Tort de ciocolata
In la 23 Mar 2013
Tort de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand untul topit, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa iar la final laptele. Incorporam cu albusurile amestecand cu un tel de jos in sus. Compozitia...
Pentru cartofii taranesti : Se spala cartofii si se pun la fiert ( in coaja) in apa cu sare. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt si se caleste in uleiul incins.Cartofii fierti se curata de coaja si se piseaza cu furculita(nu trebuie pisati ca la piure), dupa care se pun in ceapa...
Ciorba de cartofi
In la 4 Dec 2012
Ciorba de cartofi
 Intr-o oala cu apa,adaugam cartofii si telina taiati in cuburi,morcovul dat pe razatoare,iar ardeiul fasii. Tocam ceapa si o calim in ulei, dupa care o adaugam in oala.Lasam sa fiarba 15 minute,dupa care punem bulionul si sucul de rosii.Dupa ce sunt fierte legumele,se acreste cu bors, se...
Schiacciata ripiena
In Pizza la 23 Noi 2012
Schiacciata ripiena
Incepem prin a pune faina intr-un vas mai mare. Deasupra se adauga grisul, zaharul, fulgii de cartofi si uleiul.Facem o gaura in mijloc in care turnam laptele caldut impreuna cu drojdia dizolvata in acesta. Adaugam si sarea si incepem sa framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios....
Prajitura cu portocale
In la 22 Noi 2012
Prajitura cu portocale
Curatam portocalele cu un cutit astfel incat coaja sa fie lunga si ingusta. Coaja o folosim la ornat. Facem trandafirasi (din coaja) pe care ii strangem bine cu ajutorul unei jumatati de scobitori :) . Dam portocalele la blender. Separam ouale. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma...
Clatite cu ciocolata
In Dulciuri la 20 Noi 2012
Clatite cu ciocolata
Intr-un vas batem ouale,praful de sare,zaharul si laptele, apoi adaugam faina in ploaie, amestecand cu un tel pentru a evita cocoloasele.Compozitia nu trebuie sa fie groasa, dar nici foarte subtire. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins, apoi il rasturnam intr-o cescuta.Procedeul il...
Supa crema de legume
In la 16 Noi 2012
Supa crema de legume
Se taie ceapa marunt, morcovul si dovlecelul rondele, ardeiul si rosiile cubulete. Se pun toate legumele la fiert impreuna cu uleiul, iar cand sunt fierte, se sareaza, apoi se paseaza totul cu blenderul.Se serveste calda cu crutoane (paine prajita) si smantana (pentru cei care nu postesc).
Intr-o oala am pus apa,iar cand aceasta a inceput sa clocoteasca am pus ciupercile congelate.Am lasat sa fiarba 15 minute la foc mediu,dupa care le-am scos si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp am inceput sa curat si sa tai legumele : ceapa marunt,rosiile,dovlecelul si ardeiul...
Salam de biscuiti reteta Am zdrobit biscuitii cu mana. Separat am pus laptele si cu zaharul la fiert, cand zaharul s-a dizolvat am adaugat cacaoa, untul si esenta de rom amestecand bine cu un tel. Siropul rezultat l-am turnat peste biscuitii zdrobiti, amestecand bine cu o lingura .Compozitia...
Ciorba de perisoare
In la 13 Noi 2012
Ciorba de perisoare
Intr-o oala punem apa la fiert, iar cand clocoteste adaugam legumele: morcovul si dovlecelul rasi pe razatoarea mica, ceapa taiata marunt si ardeiul fasii. Sa nu uitam sa pastram o lingura de ceapa si una de morcov pentru compozitia de perisoare. Cand legumele sunt fierte, se adauga pulpa de...
Pizza de casa
In la 11 Noi 2012
Pizza de casa
Pentru aluat : am pus faina intr-un lighean.Am facut o gaura in faina si am pus acolo sarea,zaharul,drojdia si cubuletul de unt.Am turnat laptele cald impreuna cu cele 2 linguri de ulei, putin cate putin si am framantat un aluat nelipicios.Am acoperit aluatul cu un prosop curat si l-am lasat asa...
Prajitura cu crema de ness
In la 10 Noi 2012
Prajitura cu crema de ness
Se mixeaza ouale cu praful de sare pana cand volumul se dubleaza,apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare pana cand devine ca o crema,apoi pe rand, se pune untul topit,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Se amesteca bine dupa fiecare,iar compozitia astfel obtinuta se...
Prajitura pufoasa cu prune
In la 9 Noi 2012
Prajitura pufoasa cu prune
Se iau prunele, se scot samburii si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se bat spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul si 3 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza cu albusurile amestecand incet cu un tel. Faina...
Fasolele se pun la inmuiat cu o seara inainte, apoi se fierb in apa cu sare( schimband apa de 3 ori). Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul de masline incins, dupa care se rastoarna peste fasolea fiarta si scursa. Usturoiul se zdrobeste si se adauga peste compozitia de fasole si ceapa....
Paste cu ton si legume
In la 8 Noi 2012
Paste cu ton si legume
Intr-o oala se pune apa la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se pune o mana de sare,se mai lasa putin,dupa care se pun pastele si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand. Intre timp se spala bine legumele.Ceapa se taie solzisori, rosiile cubulete sau feliute,iar dovlecelul rondele.Intr-o...
Prajitura rapida cu mere
In la 7 Noi 2012
Prajitura rapida cu mere
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie peste ouale mixate. Intre timp se spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete potrivite ca marime, Acestea se asaza uniform in tava tapetata cu hartie de copt peste care se rastoarna...
Saltimbocca alla romana
In la 6 Noi 2012
Saltimbocca alla romana
Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze, apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus la incins o lingura de ulei si una de unt, dupa care...
Carnea de porc se spala,se taie cubulete si se pune la fiert.Se spumuieste bine,iar daca spuma e  neagra,atunci schimbati apa dupa care adaugati morcovul ras , dovleceii taiati rondele si o ceapa intreaga(curatata,bineinteles).Cand legumele si carnea sunt fierte adaugati sare dupa gust,apoi...
Punem carnea in tigaia incinsa cu ulei si lasam sa stea aproximativ 5 minute pe fiecare parte.Presaram sare si piper pe ea, apoi adaugam vinul si punem capac lasand sa fiarba inca vreo 10 minute.Scoatem carnea deoparte si punem in acelasi ulei ceapa taiata nu foarte marunt si ardeiul...
Se curata morcovii, se spala, dupa care se pun la fiert. Intr-un alt vas se fierbe orezul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete, iar morcovii fierti se taie rondele.Toate acestea se amesteca cu orezul fiert si cele 4 conserve. Conservele de ton se pun cu tot cu ulei, conserva de porumb...
Sufleu de ciocolata
In la 13 Sep 2012
Sufleu de ciocolata
Am topit ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Am mixat ouale impreuna cu zaharul si cu esenta de rom ( cu un tel de m-a durut mana, pentru ca s-a stricat mixerul), apoi am turnat peste ciocolata topita, faina si cacaoa. Formele le-am uns cu unt si le-am tapetat cu cacao, dupa care...
Ouale se bat ca pentru omleta. Zucchinii, ardeiul si salamul se taie cubulete si se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Compozitia se asaza in tavite unse cu ulei sau tapetate cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumenesc.
Afisate 91 - 120 din 140 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking