Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la...
Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote, oprim focul si lasam sa se racoreasca . Punem carnea  intr-un...
Taitei simpli, cu ou
In Paste la 2 Noi 2014
Taitei simpli, cu ou
Intr-un vas in care am pus cca 300 g  faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat faina, pana obtinem o coca tare, dar care poate fi intinsa. Lasam coca 10 minute sa se...
Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.  Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam  si  turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam...
Topim untul usor, adaugam zaharul si mixam pana la omogenizare completa .   Adaugam ouale batute si amestecam . Presaram scortiosara, adaugam extractul de vanilie , dupa care adaugam fulgii de ovaz, nuca de cocos, stafidele si mixam usor. La sfarsit  adaugam faina amestecata cu...
Zacusca de macrou
In la 25 Sep 2014
Zacusca de macrou
Pestele se dezgheata in apa rece, se curata de mate si se spala.  Indepartam capul si coada, taiem trunchiul in bucati (daca pestele este prea mare), pe care le fierbem 10 minute in apa cu sare si 100 ml otet. Cand pestele este fiert, indepartam cu grija oasele (nu ne va fi foarte...
Compot de piersici
In la 24 Sep 2014
Compot de piersici
Piersicile se spala  si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza.  Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde )  Peste...
Zacusca de vinete
In la 31 Aug 2014
Zacusca de vinete
Vinetele si ardeii se coc, apoi se curata (vinetele de coaja, ardeii de coaja si de seminte) si se pun la scurs, pe un gratar. Abia acum le cantarim pentru zacusca. Ceapa se curata de foile uscate, se spala si se toaca solzisori (eu am folosit robotul).  Punem intr-o oala incapatoare...
Clatite pufoase reteta Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare.  Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand  usor pentru uniformizare.  Se obtine o compozitie de consistenta  unei smantani...
Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara .  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se raceasca. Spalam prunele si scoatem cu grija samburii, fara sa separam complet cele doua jumatati....
Musaca
In Mancaruri cu carne la 31 Iul 2014
Musaca
Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem  in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt. Separat, punem  la calit ceapa tocata, impreuna cu ardeiul gras si morcovul, tocate la randul lor. Cand sunt calite si scad usor, adaugam un borcan de rosii...
Blat:  Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient .  Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de...
Cranţ cu alune
In Dulciuri la 27 Iul 2014
Cranţ cu alune
Topim  zaharul  intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) . Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul  rapid pentru...
Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul  bine si...
Trecem florile de dovlecel printr-un jet de apa rece, apoi le punem la scurs, pe un prosop de hartie.  Batem bine oul cu un strop de apa rece , sare si piper. Adaugam faina in ploaie si batem in continuare pentru omogenizare, pana obtinem o compozitie ca pentru snitele ( daca este prea...
Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper.  Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca  si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri.  Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim...
Dupa ce am spalat capsunile si am indepartat coditele, le-am pus  in blender, impreuna cu frisca , laptele , zaharul si frunzele de menta. Am pornit blenderul  si intr-un minut am obtinut o spuma aromata, usor acrisoara, delicioasa :X  . Am pus desertul in cupe, alternand...
Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece. L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare  si dulceata de ardei iute. Am curatat  si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul...
BLATUL: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si aroma de menta, mixand dupa fiecare ingredient adaugat. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins,...
Aluatul  l-am pregatit la masina de paine, folosind  pe programul framantare/dospire.  Feliem salamul si maruntim ciupercile si ardeiul gras. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Din aluatul obtinut facem doua pizza mari ( tava cu diametrul de 32 cm. ) Intindem aluatul cu...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,  galbenusurile, cacaoa si faina  amestecata cu praful de copt.  Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi...
Pregatim  intai maioneza:  punem intr-un bol un galbenus de ou crud, o lingura de mustar si sare de lamaie. Mixam energic pentru a obtine o emulsie omogena, apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand in continuare. Maioneza obtinuta o vom amesteca cu 150 g iaurt gras, 80 g smantana...
Pasca
In Dulciuri la 18 Apr 2014
Pasca
Intai am cernut faina, intrucat de ceva vreme folosesc doar faina de moara, fara aditivi. Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si am pornit masina pe programul de framantare/ dospire, timp in care m-am ocupat de umplutura. Intrucat n-am avut branza framantata de vaci,...
Preparare Reteta de mancare traditionala de prune uscate cu sos de zahar ars Dupa ce indepartam resturile de codite, punem prunele in apa fierbinte, le lasam 30 minute sa se hidrateze, apoi scurgem apa si o aruncam. Clatim prunele in alta apa calduta si scurgem apa foarte bine.  Tocam...
Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu 7 linguri de faina.  Rulam aluatul si-l punem la frigider 30 de minute sa se intareasca, apoi il...
Punem ingredientele pentru aluat  in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit  si cu nuca de cocos.  Daca gemul este destul de gros  si nu curge, putem elimina din ingrediente...
Supa de castraveti murati
In la 30 Ian 2014
Supa de castraveti murati
Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete. Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet. In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de...
Conopida se spala bine si se desface in buchetele . Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite. Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi. In bidonul in care vom conserva  conopida si sfecla rosie punem  mai intai o mana de mustar boabe ( cca...
Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa, astfel incat carnea sa fie cuprinsa aproape in totalitate de lichid. Acoperim tava cu folie de...
Afisate 151 - 180 din 579 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking