Tort aniversar
In la 2 Sep 2010
Tort aniversar
Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta. Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao . Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine). Crema :...
Spalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate pe lunjime(taiem vanata in 8 ).Vinetele nu le curatam de coaja. Cu varful unui cutit crestam...
Fursecuri fragede
In Dulciuri la 2 Sep 2010
Fursecuri fragede
Intr-un castron frecam ouale cu zaharul pana  incep sa se albeasca ,apoi adaugam uleiul  putin cate putin .Faina o incorporam usor si aromam cu esenta de vanilie dupa plac. Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt.Cu ajutorul seringii dam forma fursecurilor (Este mai usor cu seringa...
Tort pentru Teo!
In la 8 Aug 2010
Tort pentru Teo!
Blatul :Batem spuma albusurile dupa care audaugam treptat zaharul,incorporam usor galbenusurile,apoi faina cernuta ,cacao si la sfarsit amestecand cu lingura adaugam apa minerala.Intr-o forma(24 cm) tapetata cu hartie de copt turnam aluatul si-l coacem la foc mediu. Il lasam sa se racoreasca...
Este o mancare foarte simpla ,rapida si foarte  gustoasa. Vinetele le taiem rondele si le presaram cu sare ca sa-si lase din zeama.Intre timp ardeii ii taiem fasii si ii coacem pe gril sau intr-o tigaie bine incinsa unsa cu putin ulei. La fel procedam si cu rosiile ,iar la sfarsit...
Pentru serile cand aveti chef de rontait ceva aceste bruschete merg de minune. Feliile de paine le ungem cu ulei de la branza marinata si le rumenim in cuptor . Rosiile le taiem cubulete adaugam cuburile de branza marinata ,busuiocul maruntit si asezonam cu sare si un pic de ulei de la...
Ardeii ii spalam bine si le scoatem cotorul curand bine interiorul de seminte. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiata cubulete mici,cele 2 oua,sarea ,piperul ,cimbrul si orezul spalat bine. Cu aceasta compozitie umplem ardeii (nu ii umplem detot ,trebuie sa lasam putin spatiu pentru ca...
Blatul : Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem bine pana se intepenesc in castron ,apoi adaugam pe rand cate 1 lingura de zahar mixand continu pana se topeste zaharul ,apoi adaugam cate un galbenus.Dupa ce am incorporat galbenusurile incorporam faina ,nu toata odata ,tot...
Costite de porc picante
In la 29 Iul 2010
Costite de porc picante
Intr-un vas asezam costitele spalate si sterse bine.Presaram peste rondele de ardei iute,ceapa taiata pestisori,piperul ,cateii de usturoi si foile de dafin. Intr-un bol amestecam berea cu sosul BBq , cele 2 linguri de sos soia si  lingura de mustar.Turnam sosul obtinut peste costite...
Orez sarbesc
In Mancaruri de post la 28 Iul 2010
Orez sarbesc
Spalam legumele si le taiem cubulete,apoi intr-o tigaie incingem uleiul si punem intai ceapa la calit apoi adaugam morcovul , ardeiul le lasam cam 3 minute , la sfarsit adaugam rosiile ,asezonam cu sare si le lasam pe foc 1 minut amestecand usor fara a le strivi .Orezul il spalam bine si asamblam...
Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris   si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora. Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa...
Preparam chiftelele :Carnea tocata o amestecam cu condimente  si formam bilute mici , le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un prosop de hartie si le lasam sa se raceasca. Sosul :Rosiile le oparim 2 minute in apa pentru a putea indeparta coaja .Apoi le taiem cubulete.Intr-o tigaie...
Intai preparam sosul ,apoi pregatim pastele ,pentru ca trebuie servite fierbinti . Sosul :Punem toate ingredientele in blander si le mixam pana obtinem o pasta fina . Este foarte usor de realizat . Pastele le fierbem conform instructiunilor le scurgem bine .Incingem o tigaie ,adaugam...
Pulpe in saramura
In la 16 Iul 2010
Pulpe in saramura
Pulpele le condimentam si le frigem pe gratar alaturi de rosii.Cand rosiile sunt perpelite bine le curatam de coaja le pasam si le clocotim 3 min impreuna cu paharul de apa sare si piper .La sfarsit adaugam usturoiul.Cand pulpele sunt patrunse turnam saramura peste ele si le lasam sa-si ia gust...
Feliem dovleciii si ii presaram cu sare ,ii lasam la rece cel putin 30 min.Ii stergem cu un prosop de hartie si asambla.Intre 2 rondele de dovleac punem o felie de cascaval. Ouale le batem cu 2 linguri de faina si asezonam cu sare si piper.Dovlecii astfel asamblati ii tavalim prin faina apoi...
Branza marinata
In Conserve la 15 Iul 2010
Branza marinata
Taiem branza cubulete apoi o aranjam in borcane presarand printre condimentele.Acoperim branza cu ulei si o tinem la frigider timp  de 14 zile. Iese o branza foarte aromata.
Vinetele le coacem in cuptor le curatam de coaja si le tocam cu cutitul pe tocator.Dupa ce le-am tocat bine le lasam sa se raceasca ,apoi adaugam ceapa tocata si incorporam uleiul ca la maioneza .La sfarsit adaugam lingurita de otet si sare dupa gust.
Carnea o amestecam cu ceapa tocata fin,usturoiul painea inmuiata in lapte ,patrunjelul tocat ,ouale si condimentele . Compozitia obtinuta o tinem la rece 30 de minute apoi o modelam si asezam piftelele obtinute in tava unsa cu ulei .Cocem la foc mare pe treapta de sus a cuptorului.
Compot de visine
In la 15 Iul 2010
Compot de visine
Visinile se spala se indeparteaza coditele apoi se repartizeaza in borcane.Adaugam zaharul apoi umplem cu apa .Lasam cam 2-3 degete spatiu intre apa si capac . Asezam borcanele in tava de cuptor (incap 10 borcane)si le sterilizam in cuptor timp de 1 ora si jumatate.(cuptorul neincins)
Covrigei
In Dulciuri la 4 Iul 2010
Covrigei
Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine. Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat ,merg si taiati tip saratele sau orice alta forma doriti.Aluatul...
Fierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4. Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana si asezonam cu sare si piper.Turnam peste cartofi si ii introducem la cuptor pentru 30 de minute (in...
Curatam si spalam zarzavatul ,si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui.Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem .Lasam supa sa se racoreasca 5 minute,timp in care frecam galbenusurile cu smantana.Cu un plonic turnam putin cate putin din supa peste...
Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot ,adaugam laptele si untul .Vom obtine o "coca" destul de dura .Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii. Preparam caramelul :caramelizam...
Ciupercile le spalam bine in apa rece si le fierbem 15 minute in apa cu sare,foi de dafin,otetul si piperul boabe.Le strecuram si le asezam intr-o salatiera.Le feliem in functie de marimea lor. Separat zdrobim usturoiul ,il amestecam cu cateva linguri de zeama in care au fiert ciupercile,ulei...
Gogosi pufoase
In Dulciuri la 1 Iul 2010
Gogosi pufoase
Drojdia o dizolvam in iaurt apoi o incorporam in faina adaugand si celelate ingrediente mai putin uleiul pe care il vom adauga dupa ce obtinem o coca ferma.Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora ,apoi o mai tinem in frigider cca 1 ora . Intindem o foaie nu prea subtire si cu ajutorul unui pahar...
Pate aromat
In la 30 Iun 2010
Pate aromat
Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,apoi ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana , ii mai lasam pe foc cca 1 minut. Stafidele  le clocotim in vin la microunde sau pe aragaz pana se umfla. Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de...
Ficatei aromati
In la 29 Iun 2010
Ficatei aromati
Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul si usturoiul . Scurgem surplusul de grasime de la ficatei si adaugam stafidele, clocotite cca 3 minute in vin, ( adugate cu vin cu tot) si le mai lasam 1 minut la foc mic.Asezonam cu sare si piper....
Peste la cuptor
In Peste la 27 Iun 2010
Peste la cuptor
Pestele il curatam si il taiem bucati maricele ,il presaram cu sare si piper apoi il asezam in tava unsa cu unt.Deasupra fiecarei bucati de peste asezam un cubulet de unt .Coacem la foc mare cam 1 ora . Sosul este facut dupa reteta lui Gaby . Eu am pus toate ingredientele intr-un bol si...
Aluatul :dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente,uleiul la sfarsit.Framantam cam 5 minute o lasam la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu o folie alimentara si coca obtinuta o tinem peste noapte la frigider. Razuim branza si o...
Pizza
In la 26 Iun 2010
Pizza
Blatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta apoi amestecam restul de ingrediente ,framantam pana optinem o coca fina si o lasam la dospit 30 de minute.Coca dospita o punem intr-o folie alimentara unsa cu ulei si o tinem la congelator cel putin 4 ore.O scoate cu 2 ore inainte de coacere...
Afisate 31 - 60 din 139 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking