Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita.
Am batut spuma albusul cu praful de sare .
Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea.
In alt recipient batem galbenusurile cu cele 3...
In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt.
Scoatem bolul mixerului si adaugam...
Blatul.
In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se bat pana ce acesta si-a dublat volumul, Incepem sa adaugam faina si reducev viteza mixerului la cea mai mica si turnam faina treptat.
Adaugam cele 100 ml apa si mixam usor si spre...
Intr-un vas adaugam ouale cu sarea, zaharul si rasatura de portocale, le batem pana ce rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi faina treptat (nu am cantarit-o ) atat cat cere compozitia ca sa nu rezulte o crema nici subtire...
In bolul mixerului adaugam ouale, indulcitorul si praful de sare mixam pana ce aceasta devine spumoasa.
Adaugam branzica si mixam bine pentru a se incorpora in compozitie.
Apoi pe rand adaugam esenta, iaurturile, mixam bine pentru circa 2 minute la viteza mica.
Tarata de ovaz se...
Blat
Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam .
Pe final adaugam praful de...
Blat
Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam.
Pe final adaugam praful de...
Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia .
In alt vas adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza.
Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur iaurtul incalzit...
Cojile :
Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la...
Umplutura pentru cojile de faguri:
Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de copt si vanilia. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare . Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste...
Batem ouale cu zaharul si sarea pana acesta se topeste si desigur isi dubleaza volumul.
Adaugam treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu praful de copt. si omogenizam bine totul.
Intr-o tava unsa cu ulei...
Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si mixam la viteza maxima a mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana obtinem o compozitie lucioasa si destul de tare ....
Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia.
Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele...
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase !
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca !
Galbenusuile se bat cu zaharul pana obtinem o crema si apoi unim untul mixam bine si apoi faina treptat , laptele...
Intr-un vas batem ouale cu zaharul pana ce acesta se dubleaza, adaugam uleiul si continuom sa batem bine cu mixerul la viteza mica, adaugam laptele, si apoi faina treptat.
Odata incorporata faina in compozitie adaugam cacaoa si cele 6 linguri de dulceata...
Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa fiarba pt circa 10 minute.
Se da de pe foc se adauga faina si se amesteca bine pana ce compozitia se dezlipeste de pe peretii cratitei .
Lasam compozitia sa se raceasca si apoi se...
Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.
Incalzim 100 ml lapte unde dizolvam drojdia.
Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.
In...
Pt blat.
Intr-un vas batem cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi faina si mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa si continuam sa mixam.
Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam...
Intr-un bol am batut spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma, esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez.
Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura.
Trepatat adaugam...
In iaurtul caldut se pune drojdia pt a se dizolva
Intr-un bol cernem faina pt a obtine un aluat mai fin unde adaugam sarea si zaharul pe care le amestecam bine, galbenusurile, untul topt si drojdia dizolvata in iaurt si framantam pt circa 10 min pana obtinem un aluat fin si elastic, usor de...
Batem ouale cu praful de sare ,adaugam apa minerala iar apoi faina si batem bine cu telul pt a nu forma cocoloase.
Trebuie sa obtinem o compoziti nu foarte lichida.
Intr-o tigaie adaugam uleiul pt prajit si scurgem surplusul si cu ajutorul unui polonic adaugam in tigaie din compozitie...
Pentru sos.
Intr-o tigaita calim usturoiul taiat bucatele in ulei de masline dupa care adaugam rosiile cherry taiate cubulete si lasam sa se caleasca adaugam sare, piper si lasam sa se raceasca. Adaugam busuioc daca avem.
Intr-o tava de copt adaugam pe fundul acesteia putin sos si cateva...
Intr-un vas batem spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul , apoi treptat adaugam uleiul si mixam .
Adaugam toate ingredientele in afara de praful de copt.
Mixam bine pana ce ingredientele se incorporeaza bine.
Adaugam praful de copt batem pt 3-4 minute si...
Intr-o ceasca frecam drojdia cu zaharul.
Intr-un vas adaugam ouale, untura,margarina,lapte acru,sarea si telemeaua rasa. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam drojdia care s-a topit . Adauugam faina cat cere aluatul pt a-l obtine lucios si nelipicios.
Lasam la odihnit pt 15 min....
Am amestecat toate ingredientele si a rezultat un aluat usor de modelat. Daca iese prea tare adaugam putina apa din cescuta. Daca nu va trebuie nu o folosim deloc.
Am intins foaia de aluat si am taiat in forma de romburi dupa care am plasat...
Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina treptat si amestecam foarte bine ca sa nu facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa .
Cand aceasta s-a racit adaugam treptat ouale amestecand dupa fiecare bine...
Intr-un vas batem spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta s-a topit, am adaugat iaurtul si am continuat sa mixez pana ce iaurtul s-a incorporat in compozitie incep sa adaug, esenta, rasatura de portocale si treptat uleiul .
Amestec faina cu praful de...
Prepararea foilor:
Intr-un vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se...
Intr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc.
Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala, sarea. Le bat bine si le lasam pe foc sa se incalzasca putin, foarte putin.
Incalzim apa...