Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita. Am batut spuma albusul cu praful de  sare . Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de  vanilie  pana obtinem o bezea. In alt recipient batem galbenusurile cu  cele 3...
In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt. Scoatem  bolul mixerului si adaugam...
Tort aniversar cu fructe.
In la 20 Mai 2015
Tort aniversar cu fructe.
Blatul. In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se  bat pana ce acesta si-a  dublat volumul, Incepem sa adaugam faina  si reducev viteza mixerului la  cea mai mica si turnam faina treptat. Adaugam cele 100 ml apa si   mixam usor si spre...
Intr-un vas  adaugam  ouale cu  sarea, zaharul  si  rasatura de portocale, le batem  pana ce  rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi  faina treptat  (nu am  cantarit-o ) atat cat cere compozitia  ca sa nu rezulte o crema nici subtire...
Prajitura cu branza DUKAN
In la 7 Mai 2015
Prajitura cu branza  DUKAN
In bolul mixerului adaugam ouale, indulcitorul si praful de sare mixam pana ce aceasta devine spumoasa. Adaugam branzica si mixam bine pentru a se incorpora in compozitie. Apoi pe rand adaugam esenta, iaurturile, mixam bine pentru circa 2 minute la viteza mica. Tarata de  ovaz se...
Blat Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam . Pe final adaugam praful de...
Blat Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam. Pe final adaugam praful de...
Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia . In alt vas  adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o  dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza. Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur  iaurtul incalzit...
Nuci umplute
In Dulciuri la 25 Apr 2015
Nuci umplute
Cojile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt  30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la...
Faguri cu nuca
In Dulciuri la 25 Apr 2015
Faguri cu nuca
Umplutura pentru cojile de  faguri: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de copt si vanilia. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de  sare . Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste...
Tarta cu visine
In Dulciuri la 4 Apr 2015
Tarta cu visine
Batem ouale cu zaharul si sarea  pana  acesta se topeste si desigur isi  dubleaza volumul. Adaugam  treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu praful de copt. si  omogenizam  bine totul. Intr-o tava  unsa cu ulei...
Chec pufos cu cacao
In la 29 Mar 2015
Chec pufos cu cacao
Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se  formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si  mixam la  viteza maxima a  mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana  obtinem o compozitie lucioasa si  destul de tare ....
Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele...
Prajitura desteapta
In la 21 Feb 2015
Prajitura desteapta
Separam albusurile de galbenus. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase ! Untul se  topeste si se lasa sa se raceasca ! Galbenusuile se bat cu zaharul pana  obtinem o crema si apoi unim untul mixam bine si apoi   faina treptat , laptele...
Negresa
In Dulciuri la 13 Feb 2015
Negresa
Intr-un  vas batem  ouale cu zaharul pana ce acesta se dubleaza, adaugam uleiul si continuom sa batem bine cu mixerul la viteza mica, adaugam  laptele, si apoi faina  treptat. Odata incorporata faina in compozitie adaugam cacaoa si  cele  6 linguri de dulceata...
Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa  fiarba pt circa 10 minute. Se da de pe foc  se adauga  faina si se amesteca bine pana ce  compozitia se  dezlipeste de pe peretii  cratitei . Lasam compozitia  sa se  raceasca si apoi se...
Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim  100 ml lapte unde dizolvam drojdia. Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia. In...
Pt blat. Intr-un vas  batem  cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi faina si  mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa  si continuam sa mixam. Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam...
Intr-un bol am batut spuma  ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma,  esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez. Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura. Trepatat adaugam...
In iaurtul caldut se pune drojdia pt a se dizolva Intr-un bol cernem faina pt a obtine un aluat mai fin unde adaugam sarea si zaharul pe care le amestecam bine, galbenusurile, untul topt si drojdia dizolvata in iaurt si framantam pt circa 10 min pana obtinem un aluat fin si elastic, usor de...
Batem ouale cu praful de sare ,adaugam apa minerala  iar apoi faina si batem bine cu telul pt a nu forma cocoloase. Trebuie sa obtinem o compoziti nu foarte lichida. Intr-o tigaie adaugam uleiul pt prajit si scurgem surplusul si cu ajutorul unui polonic adaugam in tigaie din compozitie...
Lasagna rapida
In la 13 Ian 2015
Lasagna rapida
Pentru sos. Intr-o tigaita calim usturoiul taiat bucatele in ulei de masline dupa care adaugam rosiile cherry taiate cubulete si lasam sa se caleasca adaugam sare, piper si lasam sa se raceasca. Adaugam busuioc daca avem. Intr-o tava de copt adaugam pe fundul acesteia putin sos si cateva...
Prajitura cu lamaie
In la 12 Ian 2015
Prajitura cu lamaie
Intr-un vas batem  spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul , apoi treptat adaugam uleiul si mixam . Adaugam  toate ingredientele in afara de praful de copt. Mixam bine pana ce ingredientele se incorporeaza bine. Adaugam praful de copt batem pt 3-4 minute si...
Intr-o ceasca frecam drojdia cu zaharul. Intr-un vas adaugam ouale, untura,margarina,lapte acru,sarea si telemeaua rasa. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam drojdia care s-a topit . Adauugam faina cat cere aluatul pt a-l obtine lucios si nelipicios. Lasam la odihnit pt 15 min....
Cornulete cu rahat
In Dulciuri la 7 Ian 2015
Cornulete cu rahat
Am amestecat toate ingredientele si  a  rezultat un aluat usor de modelat. Daca  iese  prea tare adaugam putina apa din cescuta. Daca nu  va trebuie nu o  folosim deloc. Am intins  foaia de aluat si am taiat  in forma de romburi dupa  care am plasat...
Eclere
In la 7 Ian 2015
Eclere
Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina  treptat si amestecam foarte bine ca sa nu  facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa . Cand aceasta s-a  racit adaugam treptat ouale amestecand  dupa fiecare bine...
Intr-un vas  batem spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta s-a topit, am adaugat iaurtul si am continuat sa mixez pana ce  iaurtul s-a incorporat in compozitie incep sa adaug, esenta, rasatura de portocale si  treptat uleiul . Amestec  faina cu praful de...
Alba ca Zapada (Lamaita)
In la 2 Ian 2015
Alba ca Zapada (Lamaita)
Prepararea  foilor: Intr-un  vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se...
Cozonaci moldovenesti
In Dulciuri la 28 Dec 2014
Cozonaci moldovenesti
Intr-un bol  unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala, sarea. Le  bat bine si le lasam pe foc sa se incalzasca putin, foarte putin. Incalzim  apa...
Afisate 1 - 30 din 99 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking