Tarte au flan
In Dulciuri la 26 Apr 2016
Tarte au flan
Se pune faina pe planul de lucru. Se face o fantana inauntru(un spatiu gol) unde se pune drojdia faramitata,apoi peste zaharul si ouale,apoi se toarna laptele la temperatura camerei si se amesteca cu degetele incet pana se dizolva toate,se amesteca incet faina pana devine o coca mai legata se...
Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in cuva mixerului. Se varsa aceasta compozitie dupa fierbere, usor in fir subtire peste galbenusurile...
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri, care se mixeaza cu un praf de sare iar galbenusurile le punem intr-un bol cu plicul de praf de copt, acestea se amesteca si in timp ce batem albusurile cu zaharul le lasam putin la crescut. Cand albusurile sunt bine batute (fara sa cada din...
Biscuiti "les moques"
In Dulciuri la 12 Ian 2016
Biscuiti
Se pegatesc ingredientele si se cantaresc. Se pregateste mai intai crema frangipane: Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare. In unt se adauga jumatate din amestecul de zahar cu pudra de migdale si se amesteca cu un tel....
Tiramisu reţetă originală Se face mai intai crema:Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin albe,se adauga peste mascarpone si se amesteca bine pana devine o crema omogena. Se bate smantana pentru frisca si se amesteca apoi cu crema de mascarpone(eu in loc de...
Tiramisu reţetă originală Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu putina sare pana devin spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana...
Am spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat. Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape. Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii taiati mai mari si le-am lasat sa fiarba bine,am adaugat si sare,cimbrul si dafinul(am scos frunzele...
Mai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in care a fost prajit ficatul, pentru ai da o aroma buna. Inimile si pipotele le-am fiert in apa cu...
Blatul :Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile si laptele apoi faina cernuta cu praful de copt care se amesteca usor cu o spatula. Se toarna compozitia...
Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit. Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine. Se framanta aluatul bine si se tine pentru 1 ora la crescut intr-un vas acoperit la loc cald. Se prepara crema astfel:Se pune...
La inceput separam albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma cu putina sare, cu un mixer.Galbenusurile se freaca cu praful de copt intr-un bol separat. Peste albusurile spuma adaugam zaharul,galbenusurile cu praful de copt,uleiul si apa. Se adauga faina cernuta si se incorporeaza...
Am facut maiaua,am amestecat drojdia cu lingurita de zahar si putin lapte si am frecat pana sa incorporat toata drojdia.Doamna Laura Laurentiu a folosit un alt procedeu si anume:a pus tot laptele intr-un vas apoi a adaugat drojdia proaspata si cu o lingura de zahar+3 linguri de faina din cele 600...
Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga apa putin cate putin,daca nu mai este necesar si compozitia se ia de pe maini nu se mai pune apa,daca...
Am incins cuptorul la 180°c. Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt. Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am mixat pana cand la rasturnarea castronului nu a cazut compozitia. Pe...
Prajitura Alba ca Zapada
In la 2 Ian 2015
Prajitura Alba ca Zapada
Pentru foi amestecam intr-un bol ouale,zaharul,uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul.Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen,potrivit de tare care nu se lipeste de maini....
Ciorba de burta
In la 15 Dec 2014
Ciorba de burta
Am spalat burta pe care am taiat-o fideluta. Am curatat si spalat legumele(pastarnacul,ceapa,1 morcov,telina) apoi le-am taiat marunt si le-am pus intr-o oala mai mare impreuna cu burta la fiert(cam 30 min).Se poate pune si 1-2 bucati de carne de vita,ptr un gust mai intens de carne(eu nu am...
Rafaello de casa
In Dulciuri la 28 Noi 2014
Rafaello de casa
Se amesteca intr-un bol laptele condensat si nuca de cocos pana devine o compozitie bine legata. Se acopera bolul cu o folie alimentara si se da la rece pentru 1 ora. In acest timp se pun migdalele la copt intr-o tava la cuptor(se pot utiliza si crude). Dupa ce sau copt se pot desface de...
Pita, paine libaneza
In la 27 Noi 2014
Pita, paine libaneza
Intr-un bol se amesteca faina,sarea,zaharul si drojdia uscata. Apa se amesteca cu uleiul de masline care se toarna peste ingredientele uscate. Se framanta cu mainile pana devine o compozitie legata presarand din cand in cand pe planul de lucru cate putina faina. Se unge vasul in care a...
Am curatat si spalat legumele,apoi le-am taiat mai marunt si le-am amestecat cu carnea tocata.Cartofii i-am curatat si spalat si i-am pus la fiert cu putina sare(nu trebuie sa fiarba prea tare ptr ca se vor inmuia in tava impreuna cu carnea. Am condimentat compozitia de carne,am adaugat marar...
Harcha sau galete marocane
In la 25 Noi 2014
Harcha sau galete marocane
Intr-un bol se amesteca grisul fin,praful de copt,sarea si zaharul. Se topeste untul si se adauga in gris iar cu varfurile degetelor se amesteca pana devine nisipos. Se adauga laptele sau apa si se amesteca din nou cu degetele. Se lasa la odihnit 30 min. Se pune o cratita la incins la...
Biscuiti diamante
In Dulciuri la 24 Noi 2014
Biscuiti diamante
Intr-un bol se amesteca untul,zaharul pudra,faina si cacaoa. Trebuie sa fie o compozitie omogena. Se ruleaza compozitia in forma de salam de cca 3 cm diametru.(eu l-am ambalat intr-o folie alimentara) si se da la rece cca 1 ora. Dupa ce a stat la rece se desface de folie si se unge cu...
Se curata morcovii si prazul,apoi se spala si se taie in cuburi mai mari. Se fierb in apa cu un cub de delikat de pui sau de ierburi aromatice facut in casa.Dupa ce sau fiert se mixeaza impreuna cu apa ramasa, pana ce devine un piure fin.Se adauga untul si smantana pentru gatit. Se adauga...
Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul. Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia. Peste se adauga restul de apa si se amesteca bine cu mixerul cca 5 min pana devine o compozitie elastica. Se acopera cu film...
Am pus mai intai o cratita cu apa la fiert cu putina sare pentru spaghete. Pana sa inceapa sa fiarba am tras intr-o tigaie cateii de usturoi tocati feliute in putin ulei de masline sau unt de gatit,apoi am adaugat peste crevetii curatati,spalati si stersi de apa cu un servetel absorbant de...
Prajitura cu foi din bulion
In la 24 Oct 2014
Prajitura cu foi din bulion
Intr-un castron amestecam uleiul si zaharul pana se topeste. Adaugam bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina si grisul(eu nu am pus) si amestecam apoi framantam pana devine un aluat elastic si il dam la frigider o jumatate de ora. Dupa ce a stat la rece impartim...
Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa minerala sau lapte, se adauga faina cat sa fie o compozitie mai groasa si se amesteca foarte bine cu...
Se incinge cuptorul la 180°. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate faina,zaharul,fraful de copt si pepitele de ciocolata. In alt bol se bat ouale impreuna cu untul topit,laptele si vanilia. Se amesteca apoi toate ingredientele...
Gogosi
In Dulciuri la 19 Oct 2014
Gogosi
Mai intai se face maiaua,intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar,se tine la cald acoperit pana fermenteaza. intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Untul se topeste la...
Intr-un bol se amesteca laptele cald,drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min. Intr-un castron se pune faina,amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu mixerul cca 5 minute,apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min....
Se curata cartofii,se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert in apa. Dupa ce au fiert se scurge apa si se adauga laptele(trebuie sa fie un piure mai gros) apoi untul si condimente (delikat facut in casa),se paseaza pana devine o pasta fina. Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si...
Afisate 1 - 30 din 278 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking