Pregatim blaturile in acelasi fel pentru fiecare:blatul de rulada,blatul alb si cel de cacao,astfel: Separam albusurile si le batem spuma tare,adaugam zaharul treptat mixand pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste bezeaua de albusuri.La final...
Blatul : Spargem 5 oua intr-un castron si mixam foarte bine, pana obtinem o spuma, in care adaugam untul, maioneza si condimentam cu sare si piper mixand din nou pana ce toate ingredientele se inglobeaza complet. In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, astfel...
Portionam pulpa de vita si o fierbem intr-un litru de apa.Pastram zeama strecurata in care a fiert carnea.Scostem carnea,calim ceapa,taiem in bucati potrivite legumele,iar acrtoful va fi taiat in 4.Condimentam dupa gust cu condimentele preferate,adaugam zeama strecurata in care a fiert pulpa si...
Paste cu pesmet
In Mancare copii la 24 Noi 2011
Paste cu pesmet
Intr-o oala punem apa la fiet si adaugam pastele in apa deja incalzita. Le lasam 10 minute la foc potrivit, apoi le scoatem, trecandu-le printr-un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele. Intr-o tigaie unsa cu margarina se pune pesmetul cu zaharul, amestecand continuu pentru a nu se...
Spalam bine ficatul si-l curatam de toate pielitele.Dupa ce s-a scurs,luam fiecare ficatel si-l impanam cu fasii subtiri de usturoi. Incalzim o cratita la foc potrivit si prajim ficateii,care tot timpul vor fi acoperiti. Dupa ce s-au rumenit si patruns bine,ii scoatem pe un platou,punem...
Se amesteca faina cu praful de copt.Se bate cu mixerul untul sau margarina.Adaugam treptat zaharul,apoi ouale rand pe rand si faina in 2 etape amestecand continuu pana la omogenizare. Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor(30x40cm),se niveleaza si se coace timp de 30 min in cuptorul incalzit...
Tort fluturas aniversar
In la 24 Iul 2011
Tort fluturas aniversar
blatu l:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt. crema :250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema...
Ciorba de vita
In Supe/Ciorbe la 23 Ian 2011
Ciorba de vita
Carnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare.O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Legumele:ceapa,morcovul,telina,pastarnacul si ardeii le punem intrgi la fiert.Abia cand au fiert foarte bine adaugam cartofii taiati in cubulete mici,apoi orezul...
Saculeti aromati
In la 23 Ian 2011
Saculeti aromati
Intr-un bol mare punem toate ingredintele:ouale,zaharul,laptele si faina pe care le mixam.Subtiem compozitia cu apa minerala,adaugam esenta de rom,zeama de portocala si plicul de zahar vanilat. Le amestecam pe toate avand grija sa nu se formeze cocoloase. Luam o lingura mare adanca,gen...
Legumele(morcovul si cartofii)fierte in coaja le dam pe razatoarea mica dupa ce le-am curatat de coaja. Ciupercile spalate le taiem marunt. Intr-un vas (vezi foto) punem carnea tocata,legumele,oul,usturoiul pisat marunt,condimentam cu piper,cimbru si oregano maruntit, sare dupa gust si...
Am spalat ciupercile,le-am curatat de pielite si le-am lasat cu palaria in jos pentru a se scurge apa. Pregatim o tigaie mai inalta,punem 1 lingura de ulei si apoi punem cipercile pe care le prajim pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie,presaram sare dupa gust si apoi usturoiul...
Fasolea o tinem in apa rece cateva ore. Pregatim o oala in care punem fasolea la fiert.Apa se schimba de cateva ori(3-4 ori).Ultima oara cand schimbam apa vom adauga legumele date pe razatoare si lasam sa fiarba in continuare. Intr-o craticioara punem carnaciorii taiati micut la prajit in...
Cartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Intr-un castran amestecam cascavalul dat pe razatoare,ouale batute cu putina sare,laptele si smantana.Se formeaza o compozitiz cremoasa....
Carnea spalata se taie cubulete si o punem sa se prajeasca in putin ulei. Adaudam ceapa,morcovul si cartofii cubulete,le calim putin,stingem cu o cana de apa,punem ardeii intregi sa-si lase gustul(ii scoatem inainte de servire) si lasam sa fiarba. Punem pasta de tomate(1 lingura),cimbru...
Ciocanele de pui cu sos alb
In la 19 Ian 2011
Ciocanele de pui cu sos alb
Pragatim un vas care poate fi introdus in cuptor,il ungem cu unt,condimentam carnea,acoperim vasul si-l lasam la cuptor pana cand ciocanelele se patrund foarte bine. Sosul: Taiem ceapa marunt,la fel procedam si cu ciupercile pe care le calim in putin ulei,stingem cu vin,lasam sa se evapore...
Spaghete bolognese
In la 16 Ian 2011
Spaghete bolognese
Intr-o craticioara punem 2 litri de apa cu sare si o lingura de ulei. Cand apa este clocotita punem spaghetele intregi si le fierbem 10 minute. Scoase din oala,scurse de apa si apoi trecute printr-un jet de apa rece,vor fi puse intr-un castron adanc pana cand sosul este gata. Sosul:...
Foile: Intr-un castron amestecam toate ingredientele si obtinem o coca usor lipicioasa.completam cu faina cat sa ne ajute sa o intindem pe dosul tavii de aragaz unde vom coace 3 foi. Crema: Intr-o craticioara punem laptele rece,coaja de lamaie,adaugam faina in ploaie amestecand bine cu...
Carnea se spala bine,o portionam si o punem la prajit in putin ulei. Ceapa si morcovul curatate si taiate cubulete mici le punem in uleiul unde am prajit carnea si le calim putin. Cartofii ii curatam de coaja ii taiem in cuburi mici si ii punem peste celelalte legume si carne.Completam...
Salata orientala
In Salate la 11 Ian 2011
Salata orientala
Cartofii ii fierbem in apa cu sare pana cand trec testul furculitei.Ii curatam de coaja si-i taiem in cuburi de marime potrivita. Ceapa o taiem solzisori,apoi o adaugam peste cartofi. Ouale le fierbem tare si le taiem marunt. Castravetii ii taiem rondele mici. Toate ingredientele se...
Pentru aluat :Intr-un castron punem faina,improvizam o mica adancitura in care presaram cateva cristale de zahar,1/2 lingurita de sare,punem oul,laptele caldut in care am dizolvat drojdia si incepem sa framantam.Treptat incorporam si uleiul,framantand in continuare.Coca obtinuta o intindem pe...
Salata boeuf II
In Salate la 9 Ian 2011
Salata boeuf II
Morcovii si cartofii se pun intregi la fiert in apa cu sare. Separat,fierbem si pieptul de pui. Dupa ce au fiert se scurg bine,lasam sa se raceasca,curatam de coaja si taiem carnea si legumele fierte in cubulete mici. Ardeiul si castravetii se taie si ei cubulete si se pun peste restul...
Guguluf cu cacao
In la 8 Ian 2011
Guguluf cu cacao
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aprindem cuptorul ca sa fie incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.Adaugam treptat ouale treptat,mixam bine si le incorporam pe toate.Ajutandu-ne de un tel adaugam...
Paste cu lapte
In Mancare copii la 7 Ian 2011
Paste cu lapte
Pregatim o oala cu 2 l apa clocotita in care punem pastele lasandu-le 7-8 minute la foc potrivit.Le scoatem intr-o strecuratoare mare si le trecem sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele. In aceeasi oala in care au fiert pastele,punem laptele si cand a ajuns la punctul de fierbere...
Mini-tarte :Amestecam oul cu zaharul tos si cel vanilat,apoi adaugam untul usor topit .Faina,impreuna cu praful de copt se incorporeaza in compozitia se mai sus,omogenizam bine si dam la rece.Intre timp incalzim cuptorul si pregatim formele de tarta pe care le ungem bine cu unt. Scoatem coca...
Sarmalute in vas roman
In la 7 Ian 2011
Sarmalute in vas roman
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem in continuare ouale, sarea si piperul.Cu aceasta compozitie umplem foile de sarmale. Se taie foile...
Piept de pui pe gratar
In la 5 Ian 2011
Piept de pui pe gratar
Carnea spalata se portioneaza si se bate usor pe o singura parte. Pregatim o tigaie speciala pentru gratar,condimentam carnea si o punem la foc potrivit intorcand-o din cand in cand sa nu se arda. Orezul il spalam bine in apa rece,iar apoi il punem intr-o craticioara cu putin ulei si-l...
Blatul 1: Albusurile le separam de galbenusuri si le mixam pana se intaresc.Apoi adaugam zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele si adaugam esenta de rom. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,turnandu-le apoi peste bezeaua obtinuta.La sfarsit incorporam faina,cacooa si...
Muschi de porc impletit
In la 2 Ian 2011
Muschi de porc impletit
Am facut un amestec intr-un castron din ulei de masline,cimbru maruntit,oregano,piper,foi de dafin,sare,vin rosu si 4 catei de usturoi pisat. Muschiul l-am taiat pe lung in 4 fasii,fara a se patrunde pana la capatul gros,se lasa cca 2 cm;iar apoi l-am pus in castronul cu condimente,lasandu-l...
Rosiile spalate se taie in forma de stea cu ajutorul unui varf de cutit si le desfacem in 2 bucati. Branza se da pe razatoare,apoi se amesteca intr-un castron cu smantana si mararul taiat marunt. Cu pasta obtinuta umplem rosiile presarandu-le cu marar proaspat.
Cordon bleu
In la 1 Ian 2011
Cordon bleu
Carnea se spala,iar apoi se pune pe o folie de plastic si batem cu ciocanul de snitele.Condimentam,punem o felie de cascaval,una de sunca si apoi rulam si prindem cu scobitori. Amestecam intr-o farfurie adanca oul cu faina,usturoiul si putina sare si formam o compozitie usor ingrosata. Luam...
Afisate 61 - 90 din 150 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking