Tort de sarbatoare
In la 29 Dec 2013
Tort de sarbatoare
  Blatul de cacao :Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa...
Zaharul,untul si vanilia se pun intr-un castron maxandu-se pana se obtine o crema spumoasa in care se adauga galbenusurile. Se mixeaza din nou pana la amestecarea galbenusurilor si se adauga faina+praful de copt si sarea. Se amesteca totul  si incepem sa facem mici bile din aluat pe...
Orezul bine spalat,il punem la fiert in 500 ml apa. Cand bobul este aproape fiert,scurgem bine de apa si rasturnam orezul intr-un vas in care este laptele.Lasam sa fiarba pana ce boabele de orez s-au fiert bine,iar spre sfarsit punem zaharul.Acoperim vasul cu un capac si-l dam de pe...
Gogosi pufoase
In la 22 Dec 2013
Gogosi pufoase
Laptele se pune la fiert cu zaharul si sarea. Cand clocoteste se pune faina si se fierbe, amestecand cu paleta sa nu se prinda, pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se ia compozitia de gogosi pripite de pe foc, se amesteca bine pana se raceste. Se inglobeaza apoi untul, ouale, coaja de...
Paine neagra de casa
In la 22 Dec 2013
Paine neagra de casa
Punem apa,  apoi se adauga uleiul, sarea si zaharul in cuva masinii de paine. Deasupra se adauga faina neagra (sau integrala), iar drojdia uscata trebuie adaugata ultima. Deoarece acum folosim faina integrala, cantitatea de apa trebuie sa fie un pic mai mare deoarece acest tip de faina...
Tort cifra 8
In la 31 Mai 2013
Tort cifra 8
Blaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc (vezi foto) .Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme. Albusurile batute spuma cu zaharul pana obtinem acea bezea lucioasa. Galbenusurile frecate cu uleiul si apoi vor fi...
Pregatim o pulpa de miel pentru macerat ( vezi foto ),astfel: In vasul care va fi introdus la cuptor vom aseza pulpa de miel peste care vom presara condimentele, uleiul de masline si otetul balsamic. Eu am lasat vasul acoperit ,la frigider peste noapte Se poate tine cateva ore la macerat si va fi...
Mai intai spalati bine fiecare ou cu apa calda si detergent de vase, apoi clatiti-le bine. Puneti ouale intr-o oala mare cu multa apa rece, adaugati un praf de sare si lasati-le sa fiarba la foc mic. Ouale trebuie sa fie bine acoperite de apa si nu prea inghesuite.Timpul de fierbere se...
Tort de eclere
In Dulciuri la 3 Apr 2013
Tort de eclere
Se pune apa la fiert cu uleiul. Dupa ce a dat un clocot,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca continuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza...
Decojim bananele. Taiem in parti egale fructul si-l invelim in felii de bacon. Se aseaza apoi pe o foaie de copt si se introduc la cuptor 10 minute la 200 de grade. Eu am folosit grilul de sus al cuptorului, incins la maxim. Este o reteta simpla. Se poate servi cu un pahar de vin alb!
Cosulet din mamaliga
In la 24 Mar 2013
Cosulet din mamaliga
INGREDIENTELE Mamaligii cred ca le stie toata lumea… Eu am pus tuciul cu putin ulei (mamaliguta capata un luciu deosebit, care mie-mi place ) si apa la fiert, am adaugat malaiul si-am lasat sa fiarba 30 de minute, amestecand din cand in cand (atat fierb eu mamaliga). Dupa...
  Pentru blatul de cacao: Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua. Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt. Pentru blatul de rulada Albusurile se bat...
Mucenici
In Dulciuri la 7 Mar 2013
Mucenici
Aluat: Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie...
Pregatim intr-un bol felurile de branza si obtinem o pasta omogena din care formam mici mingiute. Pregatim boluri mici in care punem separat, patrunjelul, ardeiul rosu, chimen si susan in care “tavalim” fiecare mingiuta. Dam la frigider pentru 1 ora. Pofta buna!!!
Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de...
Piftie de porc
In la 30 Dec 2012
Piftie de porc
Pregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa. Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea este fiarta la jumatate adaugam legumele taiate in bucati.Lasam sa fiarba in continuare(nu se adauga...
Sarmale de Craciun
In la 26 Dec 2012
Sarmale de Craciun
Carnea o dam prin masina de tocat si o pregatim cu condimente dupa gust.Ceapa o calim pana devine aurie,apoi adaugam si orezul bine spalat si scurs de apa.Toate le incorporam cu carnea tocata. Pregatim foile de varza pe care le trecem sub un jet de apa rece,apoi intindem foaia de varza ,punem...
Ciorba de pui a la grec
In la 17 Oct 2012
Ciorba de pui a la grec
Carnea spalata si potionata in cubulete o punem la fiert in oala la foc potrivit.Dupa primul clocot dam spuma la o parte,punem 1 lingurita de delikat si sare dupa gust. Ceapa am pus-o intreaba la fiert in oala.Restul legumelor le-am dat pe razatoare si le-am calit in in putin ulei.Au fiert...
Pieptul de pui se desface usor cu lama cutitului obtinand o bucata intreaga de cca 30/10 cm.Il punem pe tocator acoperit cu folie transparenta alimentara si-l batem cu ciocanul de snitele. Potrivim de sare si piper pe ambele parti,apoi punem feliile de cascaval una langa cealalta,peste vom...
Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat (vezi foto 2) . Merele curatate de coaja si scobite in mijloc (vezi foto 3) le vom umple cu dulceata (foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul...
Ciorba de fasole uscata
In la 16 Oct 2012
Ciorba de fasole uscata
Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita. Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care fasolea a adat primul clocot. Apoi,la foc mic fierbem boabele de fasole impreuna cu ceapa intreaga...
Spalam carnea si o portionam,cartofii ii curatam de coaja apoi taiati in bucati.Punem totul in punga si condimentam cu sare,piper,mararul si cimbrul uscat.Presaram si 1 lingura ulei de masline.Inchidem punga si o punem intr-un vas de yena dand la cuptor pentru 40 minute. Servim cu muraturi de...
Spalam bine ficatul si-l curatam de pielite. Inabusim ficateii in tigaie,iar cand sunt aproape prajiti punem ceapa taiata marunt. Lasam capacul pe tigaie inca 5 minute. Scoatem pe platou,potrivim de sare si presaram usturoiul tocat marunt. Se poate servi cu piure,mamaliguta sau simpla...
Prajitura Raffaello
In la 15 Oct 2012
Prajitura Raffaello
Blatul: Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si incorporam in bezeaua lucioasa. La sfarsit faina,nuca de cocos si praful de copt. Siropul :Laptele il amestecam cu zaharul si  nuca de cocos,dam un clocot si...
Pastrav in crusta de malai
In la 13 Oct 2012
Pastrav in crusta de malai
Pestele se curata de solzi si de mate,apoi se spala foarte bine.Dam cu sare si lasam la frigider 2 ore. Pregatim malaiul amestecat cu sare(noua ne place crusta sa fie sarata). Punem uleiul in tigaie,tavalim bucatile de pastrav prin malai si punem la prajit. Servim cu lamaie si salata de...
Punem cativa litri de apa  si sare intr-o oala mare ,cam 1 lingurita pentru fiecare litru.Gustam apa si trebuie s afie un pic sarata.Cand apa clacoteste punem spaghetele intregi si lasam sa fiarba 8-10 minute.Se scurg pastele bine dupa ce au trecut printr-un jet de apa rece. Intre timp se...
Muschiuletul de porc proaspat se taie pe lung in 3 fasii egale(aproximativ) ,dar nu pana la capat.Se lasa la unul din capete o portiune de 5 cm intreaga.Aici vom pune fasiile de ceapa verde pe lungimea muschiului si incepem sa impletim in 3.La capat prindem cu scobitori pentru a nu se desface....
Pregatim copozitia de carne pentru a umple legumele(ardeii,cartofii si rosiile):amestecam carnea tocate cu sarea piperul si oul.Ceapa si orezul se calesc separat si se pun in compozitia de carne,iar la sfarsit punem si verdeata tocata marunt. Cu aceasta compozitie umplem pe rand...
Cartofii se curata de coaja,bine spalati in apa rece se cresteaza din loc in loc de-a lungul cartofului crestand cu grija pana aproape de parte de jos a cartofului. Forma fiind data,de ung cu putin unt moale,se presara sare si piper si dau la cuptor intr-un vas de yena acoperit cu capac si...
Taiem pieptul in fileuri potrivite,cam in 4-5 parti. Ungem tava de yena cu unt sau tapetam cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol smanatana cu usturoiul pisat,sarea si piperul. Tavalim bucatile din piept de pui in amestecul de smantana,iar deasupra presaram cascaval ras. Introducem...
Afisate 1 - 30 din 150 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking