Hribii se pun intr-o sticla cu capac, iar peste se pune uleiul si se infileteaza sticla. Sticla se lasa la temperatura camerei pentru 3 saptamani ca sa se patrunda aromele, dupa care se strecoara. ... Asta e varianta care zice in carte!  Acuma sincer vorbind, eu nu o sa strecor nimic si o...
Branzoaice
In Dulciuri la 19 Iul 2010
Branzoaice
Aluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam compozitia si pe masura ce apa este absorbita adaugam putin cate putin pana rezulta un aluat omogen....
Visinele se spala si se curata de codite si samburi, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ele, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore. A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala din cand in cand pentru ca zahaul are...
Capsunii se spala si se curata de codite, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ei, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore. Salicilul este varianta ungureasca a conservantului (am pus si o poza cu el). Eu il prefer pentru ca nu schimba gustul siropului spre...
Dulceata de cirese
In la 13 Iul 2010
Dulceata de cirese
Ciresele se spala, se scot samburii si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul.Amestecati la inceput pana se topeste zaharul, iar pe urma doar din cand in cand. Cand vedeti ca s-a legat deja compozitia puteti face proba ca sa vedeti daca e gata dulceata. Puneti pe o farfurioara o lingura...
Dulceata de capsuni reteta
In la 13 Iul 2010
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta In principiu la dulceata eu folosesc proportia 2 la 1, adica 2 parti fructe si o parte zahar. Capsunii se spala, se curata de codite si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul. As recomanda sa folositi o oala ceva mai mare pentru ca face destul de multa spuma la...
Dulceata de caise
In la 13 Iul 2010
Dulceata de caise
Caisele se spala, se scot samburii si se taie bucati mai mici, cam in 4-6, depinde de marimea caisei. Punem caisele pe foc cu zaharul si le lasam la foc moderat. Amestecam doar la inceput pana se topeste zaharul si pe urma din cand in cand. Ca sa vedem cand este gata facem proba; Puneti...
Dupa ce spargem cocosul, colectam lichidul din interior intr-un recipient si scoatem miezul. Partea lemnoasa de pe fiecare bucata de miez se curata cu un cutit. Cocosul se spala, se taie in bucati mai mici se si pune in vasul unui blender. Adaugam jumatate de litru de apa calduta si lichidul...
Tarta cu coacaze rosii
In la 12 Iul 2010
Tarta cu coacaze rosii
Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam pe rand galbenusurile, laptelle, praful de sare si faina in ploaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 minute sa se odihneasca. Se intinde aluatul in foaie, se tapeteaza o...
Carambola Iced Tea
In Bauturi la 11 Iul 2010
Carambola Iced Tea
Procedeul e foarte simplu: facem ceaiul de menta si il indulcim, dupa care il lasam sa se raceasca. Doua felii de carambola le taiem bucati, iar restul le adaugam intregi. Adaugam gheata si se poate servi. Se decoreaza cu frunzulite de menta
Prajitura cu crema de rom
In la 11 Iul 2010
Prajitura cu crema de rom
Faina amestecata cu praful de copt se pune intr-un bol impreuna cu zaharul, untul si cele 3 galbenusuuri si se amesteca pana obtinem un aluat. Aluatul rezultat se imparte in 3 si se formeaza 3 foi care se coc pe dosul unei tavi. Aluatul este destul de sfaramicios, motiv pentru care ar fi bine...
Prajitura cu branza de vaci
In la 11 Iul 2010
Prajitura cu branza de vaci
Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase. Intr-un bol se pune branza...
Preparare Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci Taiteii se fierb in apa cu sare "conform instructiunilor de pe plic" (mama ce imi place cand vad chestia asta la retete :P ) Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de...
Raffaello
In Dulciuri la 11 Iul 2010
Raffaello
Margarina se taie bucati. Untul eu l-am bagat 20 sec. la microunde, dupa care le punem in robot. Adaugam zaharul, laptele praf si cocosul si mixam compozitia. Din cocos punem doar 200 g, restul il pastram sa dam bilele de raffaello din el. Compozotia rezultate o dam la frigider pentru...
Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie. Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii. Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza,...
Placinte englezesti
In la 11 Iul 2010
Placinte englezesti
Ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea se cern intr-un castron si se framanta cu untul taiat cubulete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga treptat apa si se framanta in continuare pana devine un aluat omogen. Se da forma unei bile, se pune intr-o folie de plastic si se...
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu cele 2 linguri de gris si cu faina. Galbenusurile se adauga peste compozitia de branza, dupa care punem restul ingredientelor. Dupa ce s-au incorporat toate adaugam albusurile batute spuma amestecand incet de sus in jos ca sa nu...
Muffins cu rom
In Dulciuri la 11 Iul 2010
Muffins cu rom
Prima data preincalzim cuptorul, dupa care ne apucam de muffins. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt si sarea (eu le-am cernut intr-un bol). Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se topeste, dupa care adaugam untul topit, apoi laptele. Dupa ce se omogenizeaza adaugam compozitia...
Chipsuri de mere
In Dulciuri la 11 Iul 2010
Chipsuri de mere
Merele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele. Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa fierbinte pentru a nu-si schimba culoarea, dupa care stergem feliile cu un servet de hartie. Feliile de mere...
Cheesecake
In la 11 Iul 2010
Cheesecake
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa. Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem crema. Branza de vaci care am luat-o eu nu era foarte fina, asa ca am mixat-o putin in robot...
Brigadeiro
In Dulciuri la 11 Iul 2010
Brigadeiro
Laptele condensat se pune intr-o tigaie la foc mic impreuna cu untul. Se lasa la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa compozitia si se dezlipeste de pe tigaie. O sa vedeti ca are aspectul caramelelor. Dupa ce compozitia s-a racit vreo 10 minute se modeleaza bilute. Eu prima data am...
Sos de patrunjel
In la 11 Iul 2010
Sos de patrunjel
Ingredientele nu as putea sa spun ca sunt fixe. Orientativ, pot sa spun ca daca mergeam la gratar luam cam un tub de maioneza, vreo 2-3 legaturi de patrunjel (nu va zgarciti la patrunjel ca asta ii da gustul) si vreo 4-5 catei de usturoi. Le amestecati toate intr-un bol si gata sosul.
Sos de nuci
In la 11 Iul 2010
Sos de nuci
Procedeul e simplu. Se amesteca toate ingredientele, iar daca doriti o consistenta ceva mai lichida adaugati cateva picaturi de lapte.
Blue cheese dip
In Sosuri la 11 Iul 2010
Blue cheese dip
Usturoiul se piseaza, patrunjelul se taie si se adauga intr-un bol alaturi de branza cu mucegai sfaramata. Se condimenteaza cu piper si se adauga smantana. Eu am amestecat cu mixerul, dar data viitoare o sa folosesc blenderul pentru a sfarama mai bine branza. Dupa ce s-a omogenizat...
Spaghete cu sos de nuci
In la 11 Iul 2010
Spaghete cu sos de nuci
Prima data punem apa la fiert pentru spaghete. Cascavalul se rade, nucile se macina, iar patrunjelul se marunteste. Intr-un bol punem ingredientele pentru sos, condimentam si amestecam. Daca vi se pare ca sosul e destul de grosut, puteti sa mai adaugati cateva picaturi de lapte. Sosul se...
Ravioli cu sunca
In Paste la 11 Iul 2010
Ravioli cu sunca
Sunca se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit se adauga sosul de rosii, apoi smantana. Se condimenteaza si se lasa pana fierbe putin, daca vi se pare ca sosul este cam gros, puteti adauga putin lapte (eu am pus). Intr-o oala se pune...
Painea am taiat-o felii si am pus-o la prajit in toaster. Am taiat rosia marunt si am amestecat-o cu oregano uscat intr-un bol. Feliile de paine prajita se dau cu usturoi, dupa care le ungem cu ulei de masline. Punem deasupra rosiile cu masline, sare, si gata sunt bruschetele noastre.
Pieptul de pui se taie suvite subtiri. Se pune intr-un castron si se acopera cu sucul de la o portocala si o lamaie. Se pun fasii de ardei, pana la urma eu am pus numai jumatate de ardei pentru ca am vrut sa fie pui cu ardei, nu ardei cu pui :P. Se adauga stafidele, usturoiul tocat, dupa care...
Ceapa si mararul se toaca, iar sunca se taie cubulete mici. Bagam in blender urmatoarele: smanatana, maioneza, usturoiul, maslinele, mustarul, galbenusurile de ou si condimentele, dupa care mixam 2 minute. Transferam totul intr-un bol, adaugam sunca, albusurile cubulete si verdeturile si...
Portofele cu ciuperci
In la 11 Iul 2010
Portofele cu ciuperci
Pieptul de pui  il taiem felii, dupa care il batem cu ciocanul de snitele. Ceapa se taie marunt, iar ciupercile felii. Intr-o tigaie punem lingura de unt si adaugam ceapa. Cand ceapa este prajita pe jumatate, adaugam ciupercile. Lasam sa se inabuse ciupercile, iar la sfarsit asezonam...
Afisate 31 - 60 din 66 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking