Fasolea se spala bine cu apa calda. Intre timp se curata zarzavatul si se taie in dimensiuni mai mari. Intr-o oala sub presiune se pune fasolea impreuna cu zarzavatul, 2 linguri cu ulei si sare. O pun la foc pentru 45 de minute. Cand e aproape gata in alta cratita pun restul de ulei, piper,...
Am inceput prin a taia marunt(cat se poate de marunt) fructele uscate si apoi le-am pus intr-un castron impreuna cu restul de ingrediente pe care le-am amestecat si am obtinut un aluat consistent pe care le-am facut bilute si le-am presat pe fulgi de migdale. Dupa care le-am asezat...
Am pus faina in lighenulul meu de plastic si am pus cantitatea de apa necesara dar si la temperatura care era scrisa pe ambalaj. Am framantat bine pana s-a obtinut o coca nu prea tare si am lasat-o la crescut aproximativ o ora si treizeci de minute. Dupa ce si-a dublat volumul am asezat-o in tava...
Pastrav la gratar
In la 25 Mar 2011
Pastrav la gratar
Spalati bine pestii si tamponati cu hartie prosop, sarati si piperat . Am pus gratarul de fonta pe ochiul de aragaz si l-am lasat sa se incinga f bine ca sa nu se lipeasca pestele si cand am vazut ca s-a albit carnea dedesubt am intors pestele pe partea cealalta. Iintre timp am pus apa la...
Mucenici
In Dulciuri la 9 Mar 2011
Mucenici
Se pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se imparte in bucati aproximativ egale si se fac opturi si se asaza in tava aragazului in care am pus...
Intr-o cratita care se poate pune apoi la cuptor se pune uleiul la incins si se adauga zaharul se lasa pana se maroneste. Intre timp se spala bine orezul si dupa ce zaharul s-a inchis la culoare se adauga si orezul cu scortisoara si sarea se amesteca bine. Apoi se va turna apa fierbinte (cele 3...
Pestele decongelat l-am dat printr-un jet de apa rece si l-am tamponat cu hartie prosop l-am asezonat cu piper,sare si rozmarin(uscat) si l-am pus pe gratarul de la aragaz. Intre timp am desfacut conserva de fasole pe care am dat-o si pe ea intr-un jet de apa si am pasat-o cu blendarul manual....
Am curatat si feliat merele apoi am carmelizat 7 linguri cu zahar intr-o cratita dupa care am asezat merele,am pus scortisoara si zaharul vanilat  le-am pus la cuptorul preincalzit la 200 grade. Au stat pana s-au inmuiat dar inainte de a le scoate facem pandispanul in felul urmator:...
Pui cu alune
In la 24 Feb 2011
Pui cu alune
Se pune in wok uleiul si se prajesc alunele 15-20 de secunde dupa care se scot pe hartie absorbanta. In acelasi ulei se pune carnea de pui care a fost taiata in prealabil cuburi si cand s-a albit pe toare partile se poate pune prazul, ardeiul gras, sarea, sosul de soia si amidonul dizolvat in 3...
Profiterol
In Dulciuri la 20 Feb 2011
Profiterol
BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina ,cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase .Se da la rece. Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA : cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la...
Spanacul (eu am folosit congelat, foi)l-am pus pe foc cu putina sare sa se decongeleze mai repede si lasam pana scade apa .Dam prin razatoarea mare atat branza cat si cascavalul iar sunca taiata felii subtiri pe lungime.Acum desfacem aluatul si mai intai punem cascavalul ras ,spanacul racit,sunca...
Pieptul de rata spalat condimentat si pus la tigaie prajit si apoi pus la cuptor incins 40 de minute . Intre timp spalam ciupercile si le pun in vasul electric pt gratinare si in locul coditelor pe care le-am eliminat am pus: sare, piper, boia, un mic cubulet de unt si cascaval atat cat sa...
Rata la cuptor in vas roman
In la 17 Feb 2011
Rata la cuptor in vas roman
Rata se spala si se curata bine, ca mai sunt usoare urme de puf, dar se da un pic prin flacara de la aragaz, apoi se spala cu apa rece si se portioneaza. Am dat cu cimbru, piper, sare si boia dulce de ardei, am asezat in vasul roman si am turnat vinul. Am acoperit si am dat la cuptor pt 1 ora...
Se pregatesc toate produsele astfel:intr-un castron se pun galbenusurile ,branza de vaci,coaja de lamaie rasa,sarea,zaharul vanilat si separat albusul se face spuma cu mixerul dupa care incorporam faina in care am pus bicarbonatul cu ingredientele din castron(se framanta...
Tort din crema de zahar ars
In la 16 Feb 2011
Tort din crema de zahar ars
Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun cele 7 linguri de zahar intr-o cratita si le vom carameliza . Cand e topit tot zaharul se...
Toate legumele se curata si se spala dupa care se vor taia julienne, numai cartofii se vor taia cuburi. Intr-o cratita potrivita punem uleiul la incins si adaugam pe rand legumele la calit dupa cum urmeaza:ceapa,ardeiul,telina,ciupercile,cartofii maslinele si apoi se asezoneaza adaugandu-se si...
Paine cu seminte
In la 10 Feb 2011
Paine cu seminte
Toate ingredientele se pun intr-un lighean de plastic si se framanta bine ,se lasa la dospit  30 minute.apoi se pune pe masa de lucru faina si se reframanta aluatul se da forma dorita si se pune in tava la dospit pentru 15-20 minute.Se pune in cuptorul incins la 180 de grade pentru 45...
Paine
In la 10 Feb 2011
Paine
Faina la temperatura camerei se pune intr-un lighean de plastic si se face o adancitura in care se pun toate ingredientele .Se amesteca f bine totul si cand e omogenizat se lucreaza vertiginos la framantat. Se lasa la dospit 30 minute si dupa aceea se pune pe masa de lucru pe care am pus faina se...
Salata cu paste
In Salate la 10 Feb 2011
Salata cu paste
Se pun la fiert pastele si in 15 minute sunt gata; legumele curatate si spalate se vor taia astfel:avocado in cuburi, ardeiul fasii lungi,castravetele sectionat in 4 si apoi taiat pe rotund, rosia cuburi. Toate se pun intr-un castron pt a se amesteca cu restul de ingrediente mai putin salata pe...
Prajitura Greta Garbo
In la 6 Feb 2011
Prajitura Greta Garbo
Din:faina,drojdie,zahar pudra,margarina(la temperatura camerei),2 galbenusuri,praf de copt si 100 ml lapte se face un aluat potrivit de tare care se imparte in trei parti egale si se da la rece pentru 30 minute.Aluatul impartit in trei se intind pe rand fiecare foaie(totul se pune intr-o tava de...
Crevetii curatati si spalati, usturoiul curatat si maruntit, gingerul la fel ca usturoiul. In wok se pune uleiul apoi se adauga usturoiul, gingerul si cand sunt un pic rumenite se pune branza de soia taiata cuburi si crevetii. Se lasa sa clocoteasca putin pana se inrosesc crevetii si...
In wok se pune uleiul de masline. Cand e incins se poate pune usturoiul maruntit, apoi branza taiata cuburi si sosul de soia. Se asezoneaza, dupa care se poate pune lintea bine spalata si scursa si se mai lasa sa fiarba putin. Pe un platou sau farfurie mare se pune salata verde si se toarna zeama...
Orezul a fost fiert inainte.Le-am pus pe toate untr-un castron si le-am amestecat ;orezul rece,pestele scurs bine,coriandrul tocat,ceapa maruntita bine,ardeiul tocat fin,usturoiul dat prin presa de usturoi,coditele de ciuperci tocate marunt,brocoli,ouale si desigur sarea si piperul.Se unge un vas...
Impletite cu branza
In Dulciuri la 31 Ian 2011
Impletite cu branza
Se pregateste mai intai branza care se pune intr-un castron cu un ou, sare, zahar,stafide si coaja de lamaie. Aluatul dezghetat se pune pe masa de lucru si se taie in 6 bucati .Impartim branza pe fiecare bucata de aluat si le impletim apoi se pun intr-o tava de aragaz pe care am pus hartie...
Conopida am curatat-o si spalat-o timp in care am pus apa cu sare la fiert .Cand apa a clocotit las  focul mic si pun conopida intreaga si o las 20 minute aproximativ la fiert.Cand e gata o las la rece apoi o asezonez ,dau prin pesmet si separat bat ouale cu iaurtul  si pun peste ea...
Legumele curatate si spalate se dau prin razatoarea mica,toate se pun intr-un caston peste care se adauga :oul,mirodeniile faina si praful de copt si sa nu uitam verdeata.Toate se amesteca bine si se pun luand cu lingura si puse in pesmet.In pesmet se dau pe toate partile dupa care se pune in...
Se curata se taie marunt ceapa si se pune la prajit in 4 linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si cand e calita bine se da la rece. Cartofii curatati ,spalati si taiati rondele subtiri se pun pe hartie de bucatarie (absorbanta) ca sa nu fie umezi, apoi se pun...
Tort cu aroma de migdale
In la 15 Ian 2011
Tort cu aroma de migdale
Se pregateste blatul ca sa aiba timp pentru racire, se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu mixerul , se adauga galbenusurile pe rand ,uleiul si la sfarsit faina amestecandu-se cu lingura , Se pune intr-o tava pe care am pus hartie de copt si se pune la cuptorul deja...
Paine neagra
In la 12 Ian 2011
Paine neagra
Toate acestea se pun intr-un lighean si se framanta bine pana se omogenizeaza bine aluatul. Se lasa la crescut ,aproximatv o ora dupa care se pune aluatul in formele de cozonac unse cu margarina si se lasa iar la crescut timp de 30 minute si se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180...
Cozonac ieftin
In la 30 Dec 2010
Cozonac ieftin
Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron cu furculita, margarina se topeste intr-un ibric pe foc domol si apoi toate se amesteca mai putin...
Afisate 241 - 270 din 305 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking