Se amesteca toate ingredientele mai putin un ou si faina care se adauga treptat si se va obtine un aluat destul de tare dar nu foarte, asa incat trebuie sa se intinda bine si subtire de cca.4-5 milimetri. Apoi se unge cu ou batut bine si se da cu pensula, apoi se pune pe deasupra susan mac sau...
Tort Diplomat
In la 28 Dec 2010
Tort Diplomat
Mai intai fac blatul din 2 oua pe care le separ si bat mai intai albusul spuma, adaug zaharul si cand e dizolvat pun si galbenusurile si la sfarsit pun faina amestecata cu praful de copt si nessul. Se da la cuptorul preincalzit pana la coacere. Eu am pus intr-o tava de aragaz pe hartie de copt in...
Salata de fructe
In Salate la 19 Dec 2010
Salata de fructe
Se curata fructele si se taie(unele) nu prea mici si se pun intr-un bol de sticla se amesteca usor si se pot sevi.Nu am adaugat nimic la ea doar fructe Pofta buna.
Cartofii curatati si spalati se vor taia in cuburi potrivite si se pun la fiert .Cand sunt gata se scurg in strecuratoare imediat ca sa se duca apa de pe ei .Intr-o tigaie se pun cele doua linguri cu ulei si asezonam cartofi cu mirodeniile de mai sus.Avem grija sa mestecam continuu sa nu se arda...
Baclava
In la 14 Dec 2010
Baclava
Se unge o tava de aragaz cu margarina topita si se pun primele 4 foi de placinta , avand grija ca intre foi sa se puna cate o lingura de margarina topita apoi se pune nuca in care s-au pus 2 fiole de esenta de rom si cea de vanilie plus 1/3 din cantitatea de zahar si se amesteca. Nuca se...
4 linguri de ulei se pun in wok si se pun la calit ardei, ceapa, ciuperci, cartof si praz, dar dupa ce au fost curatate , spalate si taiate. Se vor cali pana se duce zeama de la toate. Se asezoneaza dupa gust si apoi se pun in blender si se zdrobesc dar nu prea mult . Intr-un castron...
Chifle si cornuri simple
In la 9 Dec 2010
Chifle si cornuri simple
Se pune faina in lighean si se face o adancitura in care se pun: drojdia, sarea, zaharul, margarina si apa. Se framanta energic si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea apoi se imparte egal aluatul in 10 buc. Se formeaza chiflele si cornurile . Se mai lasa la dospit cca 15 min...
Prajitura Jerbo (post)
In la 9 Dec 2010
Prajitura Jerbo (post)
Din faina , drojdie, zahar, praf de copt , margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile se face  o coca nu prea tare, dar nici moale tocmai buna pentru lucrat cu sucitorul. Se unge o tava de aragaz cu margarina si se tapeteaza cu faina. Coca dupa ce a fost...
Pentru inceput punem la fiert cartofii in coaja. Intre timp se curata ceapa,avocado,ardeiul si se vor taia dupa cum urmeaza;ceapa julien,avocado cuburi, ardeiul fasii mai lungi si subtiri,castravetele murat se taie rondele.Cartoful dulce eu l-am curatat de coaja si l-am pus separat la fiert...
Pulpe de pui in vas roman
In la 7 Dec 2010
Pulpe de pui in vas roman
Se spala pulpele, se asezoneaza cu piper, sare, mirodenii si sos de soia Uleiul , smantana, soia, usturoi si apa se bat cu telul si se obtine un sos care se pune peste carne. Se da la cuptorul incins la 180 grade Este gata cand s-a rumenit Se poate servi cu sote de legume,piure de...
Salata cu creveti
In Salate la 6 Dec 2010
Salata cu creveti
Salata se spala si se scurge bine de apa, dupa care se rupe in bucati cu mana si nu cu cutitul intr-un bol de sticla. Avocado se curata si se taie cuburi, crevetii se dau sub un jet de apa. Din ulei, zeama de la lamaie, mustar, usturoi, miere se face cu telul un sos si toate acestea se pun in...
Intr-un castron se pun faina, apa calda, sarea, zaharul, margarina topita si se framanta bine pana se desface de pe mana. Prazul se curata, se spala bine si se taie rondele sau chiar mai mic si se pune la calit intr-o tigaie. Se adauga vinul si se lasa sa scada cand e gata, adica e moale. Se...
Intr-un lighean de plastic (eu am pus in ce am avut dar de preferat e cel de plastic) se cerne faina. In laptele caldut se desface drojdia si se pune peste faina la fel si zaharul si mirodeniile. Margarina se pune pe foc mic la topit intr-un ibric. Se omogenizeaza coca...
Se  curata si se spala toate legumele se vor taia cuburi. Intr-o oala de 4 litrii se pune jumatate cu apa la fiert si cand incepe a clocoti se vor pune si legumele ,oala se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 minute.Se desface cutia cu fasole se strecoara si se spala...
Curatam si spalam legumele ceapa se va taia julien,ardeiul felii subtiri dar mai mari si se pun impreuna la prajit in cratita in care am pus uleiul adaugam dupa un minut si putina apa si lasam sa se caleasca. In acest timp se vor taia si cupercile felii si cand a scazut apa...
Se spala brocoli si se desface in buchetele mai mici deasemeni se vor curata si doi trei catei de usturoi si cu restul de usturoi vom face un mujdei concentrat amestecindu-se cu sosul de soia si amidonul se va desface totul cu putina apa. Acum ca toate sunt pregatite se pune in wok...
Intr-o cratita mai maricica de cca 3l se pune la foc domol untul si se adauga faina. Cand faina s-a incorporat se stinge cu laptele si se formeaza o crema mai groasa.In timp ce se raceste crema radem branza pe razatoarea mare si cabanosul il taiem marunt,din branza rasa luam o mana si o punem...
Urechiuse cu miere si nuca
In la 18 Noi 2010
Urechiuse cu miere si nuca
Se desface aluatul pe masa de lucru si ramane la grosimea initiala .Pe aluat se pune mierea si se intinde cu pensula de bucatarie apoi se presara nuca si se ruleaza aluatul din ambele parti si se unesc la mijloc.Cu un cutit de bucatarie ascutit bine se vor taia bucati de cate 2 cm si le...
Mai intai se spala bine si se scurge poate chiar sa o tamponezi cu hartie prosop salata ,andivele se trec sub un jet de apa asa cum sunt intregi si se vor taia la doi,trei centimetrii si imediat se va turna sucul de la 1/2 lamaie.Intr-un bol de sticla mai mare se va taia sau rupe salata in bucati...
Se curata si se taie marunt ceapa si se pune la prajit,baconul se marunteste si el si se adauga peste ceapa,acelasi lucru se va face si cu ciupercile si apoi se lasa la racit.   in acest timp ,separat intr-un vas ,se amesteca branza dulce cu cea sarata ,smantana si compozitia din...
Se spala carnea si se asezoneaza apoi se leaga cu ata pt friptura, legumele se curata si se taie putin mai mari iar ceapa se taie in 4 bucati. Mai intai se pun morcovii care au fost taiati fasii lungi si dupa aceea se aseaza carnea iar de jur imprejur se pun celelalte legume  se...
Minciunele
In la 2 Noi 2010
Minciunele
 Intr-un lighean potrivit se pun toate ingredientele mai putin faina care se toarna treptat (precizez insa ca amestecul si framantatul se va face cu mana) .Cand aluatul a ajuns la o consistenta nici prea moale dar nici prea tare se lasa 10 minute. Pe masa de lucru presaram dupa cele 10...
Cotletele se asezoneaza si se pun la frigider.Carnatii se taie bucati mici si se pun intr-o oala sub presiune impreuna cu: varza,uleiul,sare,piper,cimbru,foaia de dafin pentru o jumatate de ora.Scoatem varza din oala si o asezam intr-un vas rezistent la cuptor, deasupra asezam cotletele.Cand s-au...
Se clateste mai intai crevetele cu putina apa si se tamponeaza cu hartie prosop . In tigaia speciala chinezeasca wok se pune uleiul si se adauga usturoiul curatat si taiat felii, cand usturoiul si-a lasat gustul se pun crevetii si se amesteca continuu cu o paleta; se vor pune si legumele se...
Ciorbita de cartofi
In la 27 Oct 2010
Ciorbita de cartofi
Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu apa care clocoteste se adauga si uleiul si se pune si capacul la oala,  dupa un sfert de ora se...
Sarlota cu mere
In Dulciuri la 26 Oct 2010
Sarlota cu mere
Merele se curata de coaja si de mijlocul cu seminte apoi se taie in cuburi.Se pun intr-o cratita cu putina apa si se lasa la foc pana se inmoaie si se pot face piure .Cand apa s-a evaporat se adauga zaharul si il lasam sa fiarba cateva clocote. Se ia cratita de pe foc si se pune la racit intr-o...
Se curata cartofii de coaja se taie cuburi mari si se pun la fiert .Cand sunt gata fierti se desarta intr-o sita rapid si se ratoarna intr-un castron pt a se racii mai repede ,Cand sunt aproape reci se pot pasa si apoi se adauga faina, grisul si un praf de sare. In timp ce astepti sa se...
  Ficateii(ficateii au doi lobi care trebuiesc taiati si asa obtinem 4 bucati) se curata se da cu piper si sare se dau prin faina pe toate partile dupa care il punem in castronelul in care am batut oul cu furculita, imediat dupa aceea il tavalim bine prin pesmet pe care l-am pus mai...
Se curata dovleacul de coaja de deasupra foarte bine sa nu ramana nimic din ce este lemnos se taie in jumatate si deasemeni se curata interiorul de seminte dupa care se da prin razatoarea mare daca aveti procesor cu atat mai bine ca merge mai repede eu am folosit metoda clasica razatoarea cand a...
    Intr-un lighean de plastic se pune faina si in mijlocul ei se face o adancitura unde se pune drojdia,sarea,zaharul si 40 gr margarina peste toate acestea se toarna apa calduta si se amesteca bine totul cu toata energia.este gara in momentul in care se desprinde de lighean si de...
Afisate 271 - 300 din 305 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking