Clatim legumele ;
Ardeii ii scobim de seminte , taiem marunt ;
Ardeiul iute il tocam marunt ;
Rosia o taiem rondele ;
Intr-o cratita adaugam 3 linguri ulei de masline , ardeii si rosia ;
Adaugam orezul peste legume si apa ; Lasam pana orezul este aproape...
Clatim legumele ;
Vinetele le curatam de coaja si taiem feliute ; Condimentam cu sare si piper ;
Rosile le taiem felii ; Condimentam cu sare si piper ;
Ardeiu il scobim de seminte si taiem cubulete ; Condimentam cu sare ;
Ardeii iuti ii taiem marunt ;
La fasole taiem...
Clatim fasolea ;
Taiem colturile si rupem in trei ;
Luam o oala marisoara , adaugam fasolea si jumatate de lingurita sare , dam la fiert la foc mediu pana fasolea e moale ;
Clatim gogosarul si morcovul ;
Gogosarul il scobim de seminte si taiem marunt ;...
Cele 4 lamai le taiem in doua ;
Stoarcem fiecare jumatate ;
Scurgem zeama intr-un ulcior ;
Adaugam 1 l de apa ;
Punem cca 2-3 lingurite miere , dupa gust si amestecam.!
Pofta mare!
Clatim cartofii ; Curatam de pielita ; Taiem rotund ;
Carnatul il taiem feliute ;
Branza o dam pe razatoare
Tava o ungem cu unt ;
Dam cartofii la fiert in apa cu sare cca 25 de minute ;
Cand au fiert scurgem de apa ;
Asezam un strat de cartofi in tava ,...
Clatim legumele ;
Vanata o curatam de coaja , taiem feliute rotunde , condimentam cu sare si piper ;
Pregatim un gratar de aragaz , punem feliutele de vinete , lasam sa se coaca bine pe abele parti ;
Ardeii verzi ii scobim de seminte si taiem rondele ;
Rosiile cherry le taiem in doua...
Salam de biscuiţi, reţetă cu foaie de napolitana
Maruntim biscuitii ;
Topim margarina pe baie de aburi ;
Amestecam biscuitii cu Nutoka , esenta de rom , zaharul cu esenta de rom , margarina si 2-3 polonice cu apa calda ;
Crema de margarina cu cocos :
Mixam margarina...
Clatim aripioarele, taiem partea cu os, ce ramane taiem in doua, punem intr-o oala, adaugam apa cat sa acopere aripile si putina sare; Lasam pana acestea au fiert;
Clatim ciupercile, le curatam de pielita si taiem bucatele
Scurgem mazarea de zeama
Intr-o cratita adaugam untul sau...
Clatim cartofii si ardeiul , curatam de coaja , cartofii ii taiem rondele , ardeiul il curatam de seminte si taiem pe lung si tocam marunt. Rosiile le clatim si taiem marunt .
Luam o cratita punem ardeiul , rosiile si cartofii , punem apa cat sa acopere si dam la fiert pana...
Blat :
Amestecam faina cu drojdia (am dizolvat-o in putin lapte cald ) , sarea , zaharul si laptele.
Amestecam bine cu mana sau cu un tel pana obtinem o maia pufoasa.
Lasam la odihnit cca 30 de minute la loc cald.
Tapetam masa de lucru cu faina, luam aluatul si il intindem cu...
Blat :
Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu zaharul, faina , esenta de rom si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un parf de sare. Incorporam galbenusurile in spuma , amestecand de jos in sus .
Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ,...
Carnea de pui : Clatim pulpele , le crestam si condimentam ;
Pregatim Gratarul ptr aragaz , ungem cu ulei si dam la incins ; Punem pulpele si lasam pe ambele parti cca 10 minute pana se rumenesc frumos ;
Sosul : Intr-o cratita adaugam o cana de apa , punem la foc mic...
Clatim cartofii si ii punem intr-o oala , ii acoperim cu apa si dam la fiert ;
Pregatim o oala si punem cele 5 oua , acoperim cu apa si dam la fiert ;
Taiem ardeiul pe lung. Luam o tigaie cu fundul subtire , adaugam un cub mic de unt , dam la foc mic. Cand untul s-a topit adaugam...
Curatam cartofii de coaja , clatim ;
Punem cartofii intr-o oala, acoperim cu apa si dam la fiert cca 20 de minute ;
Scurgem de apa si punem cartofii intr-o tava de cuptor , condimentam cu sare, piper , oregano ; Punem cubuletele de unt si dam la cuptorul preincalzit cca 40 de minute ;...
Carnea de pui : Clatim puiul in jet de apa rece ; Taiem pielita , desfacem usor puiul , dam deoparte pieptul usor cu lama cutitului , taiem pulpele intregi , aripile , spatele de pui il taiem in 4 ; Pulpele si aripile le taiem in doua ; Dam osul jos de pe piept si il taiem bucatele ; Condimentam...
Intr-o oala turnam laptele si dam la fiert la foc mediu , pana acesta incepe usor sa fiarba , dupa care dam focul incet .
Cele 5 budinci le amestecam cu zaharul si cu 15 linguri de lapte rece ; Amestecam cu un tel de sus in jos , fara sa ramana gogoloase ;
Cand laptele a inceput sa fiarba ,...
Piure : Clatim cartofii , ii curatam de coaja , taiem fiecare cartof in 8 , adaugam cartofii intr-o oala , turnam apa cat sa ii acopere si un praf de sare ; Dam la fiert pana intra furculita usor in bucata de cartof ;
Prajit : Snitel ' carnati : Lasam snitelul la dezghetat , sau ii...
Clatim cartofii , ii curatam de coaja si taiem rondele ;
Carnea de porc o clatim in jet de apa rece ; Cu ajutorul unui cutit dam carnea jos de pe os si o taiem felii potrivite ;
Intr-o cratita , adaugam apa , dam pe foc ; Cand apa clocoteste punem carnea si cartofii , acoperim cu un...
Incepem prin a curata cartofii , ii taiem rondele , clatim si condimentam cu vegeta ;
Cele doua oua le amestecam cu iaurtul , sare , piper ;
Branza o dam pe razatoare ;
Carnatul il taiem felii ;
Ungem tava cu unt , adaugam un strat de cartofi , 2-3 linguri din...
Incepem prin clatirea pulpelor;
Le punem intr-o oala , punem apa cat sa acopere carnea si dam la fiert ;
Lasam sa fiarba pana se da jos carnea usor de pe os ;
Cand au fiert , scoatem pulpele si le lasam la racit ;
Dam jos carnea de pe os si o rupem marunt ;
In apa in care au...
Incepem cu clatirea legumelor ;
Curatam cartofii de coaja si taiem rondele ;
Ardeiul il tocam marunt ;
Carnatul il taiem feliute ;
Rosia o taiem in doua si feliute ;
Fasolea o clatim bine ; Rupem coziile si rupem din nou in 3 fiecare ;
Carnea de iepure o clatim , taiem bucatele...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu o lingurita de zahar , galbenusurile le frecam cu zaharul ramas ; Treptat adaugam faina impreuna cu praful de copt la galbenusuri , amestecand de jos in sus ; Adaugam compozitia peste spuma de albusuri , amestecam de...
Legumele le clatim bine ;
Cele 3 oua le batem cu furculita impreuna cu branza data pe razatoare ;
Adaugam carnatul , salamul si polonezul , de pe care am dat jos pielita ;
Intr-o tigaie adaugam putin ulei ; Cand uleiul este incins , adaugam omleta si amestecam continuu pana aceasta este...
Preparare papricas :
Clatim legumele ;
Cartofii ii curatam de coaja , taiem in doua si rondele ;
Rosia o taiem rondele ;
Ardeiul il taiem in doua si il scobim de seminte ; Taiem bucati marisoare ;
Polonezii ii curatam de pielita si taiem feliute rotunde ; Intr-o tigaie...
Blat 1-2 : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , galbenusurile le frecam cu zaharul .
Galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt , amestecand bine de jos in sus dupa care turnam peste albusurile batute , mixand usor cateva...
Clatim rosia , castravetele si cartoful ;
Castravetele il curatam de coaja ;
Cartoful il curatam folosind o furculita ;
Rosia o taiem in doua dupa care rondele sau felii ;
Oul il spargem si il punem intr-un castron impreuna cu un varf lg de sare si dam la cuptorul cu microunde...
Clatim fasolea , o rupem in 3 fiecare , luam o oala mare , punem fasolea si apa cat sa acopere ( cu o lg de sare ) , lasam sa fiarba ;
Carnatul il taiem bucatele groase , punem intr-un castron si dam la cuptorul cu microunde 3 minute ;
Cand fasolea a fiert ( trebuie sa fie bobul moale...
Scoatem fasolea de la congelator , punem in apa clocotita si lasam la foc mediu la fiert ;
Cand fasolea este aproape fiarta , adaugam peste un varf lg sare si mai lasam pana aceasta a fiert ;
Strecuram de apa ;
Adaugam 5 linguri sos de rosii , sare , piper , vegeta , amestecam si...
Pulpa de iepure : Clatim pulpa , o condimentam bine cu sare , piper , oregano , vegeta , cu un cutit facem cateva gauri pulpei si punem cate un catel de usturoi , pregatim tava de cuptor , adaugam cuburile de margarina si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 40 de minute!...
Pregatim carnea : Taiem bucata de carne felii marunte , le condimentam cu sare , piper , vegeta chilli , punem peste carne vinul , lasam sa stea in frigider 30 de minute . Scurgem vinul ramas de la carne ;
Cartofii : Clatim , curatam de coaja cu ajutorul unei furculite ,...