Ingrediente
sirop de zahar:
- 2 cups (410 g) zahar
- 1 cup (236ml) apa
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
acadele:
- 1 cup (236 ml) sirop de zahar
- 1 cup (205 g) zahar
- 1/2 cup (118 ml) apa
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru sirop si se pun intr-o oala cu fund dublu la foc mic. Se lasa cam o jumatate de ora, amestecand des, pana se ingroasa usor. Se lasa sa se raceasca.
Pentru acadele e aceeasi miscare: se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un ibric (se toarna mai usor) pe foc mic, amestecandu-se des. Se lasa cam 30 de minute apoi se mareste focul un pic, 5-10 min, ca sa se caramelizele si sa capete culoare. Se lasa sa se raceasca usor (nu de tot!) apoi se toarna pe foaie de copt si se pune betisor (eu am folosit de bambus). Se lasa sa se intareasca 15-20 min, se dezlipesc (ies usor) si se impacheteaza in folie de plastic sau celofan. Ies aproximativ 30 de acadele.
Se servesc cu drag.
Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|