Ingrediente
Pentru aluat:
- lapte 200 ml,
- apă 200 ml,
- făină albă de grâu 700 g,
- sare iodată 1 lingură,
- zahăr tos 3 linguri,
- drojdie Dr. Oetker 1 plic,
- unt 100 g,
- ulei de măsline 3 linguri.
Pentru umplutură:
- varză dulce cca. 500 g,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- ulei de floarea soarelui 2 linguri.
Pentru decorat:
- ou 1 bucată, mix de semințe ( in, susan, floarea soarelui, dovleac).
Mod de preparare
Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Între timp varza se taocă mărunt, cu ce aparate aveți în dotare, eu am folosit robotul, apoi se pune la călit în minunatul vas Multicooker, programându-se la meniul FRY, ptr cca. 30 de minute, asezonată cu sare, piper și ulei.
După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, se pune pe masa înfăinată, se intinde cu sucitorul, se pune umplutura pe toată foaia, apoi se rulează sub forma de cozonac. Rulada obținută se așează într-o tavă de chec sau cozonac, se unge cu oul bătut și apoi se presară semințele, și se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade. Baigli, se poate consuma cald sau rece;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu varză călită" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|