Ingrediente
- Ptr aluat:
- 250 g faina
- 80 ml lapte
- 50 g unt
- 1 ou
- 15 g drojdie
- 1 lingura ulei de maline
- 1/2 lingurita sare
- un varf de cutit de zahar
- Ptr umplutura:
- 150 g branza telemea
- 150 g cascaval ras
- 1 lingura parmezan razuit
- 1 ou
Mod de preparare
Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul, uleiul de masline si drojdia si framantam bine 5-6 minute pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Il lasam deoparte acoperit cu un prosop.
Pentru umplutura: batem oul intr-un castronel, adaugam cascavalul, parmezanul si telemeaua sfaramata sau data prin razatoarea mare. Amestecam bine si punem deoparte.
Preincalzim cutorul la 180 de grade.
Impartim aluatul in 3 partii egale. Pe masa infainata intindem pe rand cate o bucata de aluat dandu-i forma ovala. Impaturim partile laterale de 2-3 ori pana se unesc varfurile. Punem in mijloc o treime din umplutura si o intindem pana la margini. Asezam pide in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu celelalte doua.
Se dau la cuptorul incins pentru 15-20 de minute la 200 de grade pana se rumenesc usor marginile.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|