Ingrediente
- peste marunt - albitura (platica, rosioara, balos, sabioara)
- crap (ten, prins de noi:), capatana si coada
- o telina
- 2-3 morcovi
- o radacina patrunjel
- un pastarnac
- 1-2 ardei grasi
- o ceapa
- 4-5 rosii
- o lingurita de cimbru proaspat
- o ceasca de orez
- 2 kg bors sau 3-4 lamai stoarse
- o legatura patrunjel
- 2 legaturi leustean
Mod de preparare
Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici.
Cand sunt aproape fierte, se adauga bucatile de peste, orezul, cimbrul, ceapa, ardeiul si rosiile, si se lasa la fiert cam 10 minute, astfel incat sa nu se faca praf si sa se fiarba prea tare pestele (dar orezul sa fie fiert).
Se adauga borsul, sare si piper dupa gust. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata tocata.
Din pestele marunt fiert, se prepara un aperitiv delicios - pasta de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Borsul pescarului" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|