Cappuccino Chocolate Cake

Postat de mimmi in Prajituri
29 Ian 2013 | 2722 vizualizari
Cappuccino Chocolate Cake

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • 175 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri cafea(lichida)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1/2 lingurita zahar vanilinat

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare, pana se incorporeaza. Amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam 1/2 din cantitatea de faina peste compozitia de unt si mixam pana se incorporeaza complet. Adaugam laptele si cafeaua, mixam putin dupa care adaugam restul de faina si mai mixam pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.

Crema am facut-o exact ca si Paula. Topim ciocolata cu 100 ml frisca la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit punem deoparte vasul si adaugam este de vanilie. Lasam la racit iar cand a ajuns la temperatura camerei o punem pentru 30 de minute la congelator. Daca puteti, lasati crema peste noapte si asamblati tortul ziua urmatoare. Restul de frisca il mixam cu 1/2 lingurita zahar vanilinat. Scoatem crema din congelator, o mixam bine dupa care o amestecam cu frisca si cafeaua. Blatul il taiem in cercuri, il ungem cu crema din plin si il ornam dupa bunul plac.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cappuccino Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prăjitura Carpați a la Merișor

Postat de panacris

Prăjitura Carpați a la Merișor

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, praful de sare, apoi se adaugă treptat laptele, uleiul, cu mixer-ul din dotare, apoi se adaugă bicarbonatul stins cu puțin oțet și făina, adăugată...

Citeste continuarea

Amandine glazurate cu fondant

Postat de diana_k

Amandine glazurate cu fondant

Incepem cu fondantul:  Pentru inceput punem un vas la congelator. Intr-o oala incapatoare se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se da pe foc avand grija ca atunci cand v-a incepe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 19:46
fain
la 29.01.2013, 19:52
la 29.01.2013, 19:59
Super ..Vezi ca ai uitat cantitatea de zahar sa o specifici
la 29.01.2013, 19:59
ce bine arata!
la 29.01.2013, 19:59
miamyyy

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking