Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 100 ml ulei
- 1/2 plic condimente pentru cartofi prajiti
- usturoi granulat
- tulpina de la 1 broccoli
- 2 cepe mari
- 1 cutiuta smantana
- cateva boabe de piper
- sare si piper macinat dupa gust
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 30 ml apa rece
- marar si patrunjel verde
Mod de preparare
Trecem tulpina de broccoli si ceapa prin robot. Adaugam sare, nucsoara si piper.
Calim rezultatul in intreaga cantitate de ulei (100 ml) sa-l aromam pentru ca-l vom folosi mai tarziu la cartofii pe care-i vom prepara la cuptor.
Curatam cartofii, ii spalam in mai multe ape si ii taiem rondele.
Scurgem uleiul de pe legumele calite intr-o cescuta, peste cartofi presaram condimente din plic si usturoi granulat, apoi turnam uleiul aromat si amestecam foarte bine sa se condimenteze toti cartofii.
Dam tava la cuptor pentru aprox.40 min la temperatura mica spre medie pana se rumenesc cartofii frumos.
Peste legumele calite adaugam in tigaie o smantana, apoi amidonul dizolvat in apa rece. Lasam sa dea cateva clocote si presaram patrunjel si marar verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor si sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|