Ciorba de burta (2)

Postat de alinutzika in Ciorbe
24 Mai 2012 | 4084 vizualizari
Ciorba de burta (2)

O ciorbica delicioasa, care inainte nu imi placea, dar acum o ador.

Ingrediente

  • 1 kg burta prefiarta (eu una nu am chef de stat ceasuri intregi sa o fierb, dar voi puteti sa faceti asta..:))
  • 1 os de vita (optional- eu nu am pus)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 radacina mica telina
  • 1 gulie
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • sare, piper
  • 500 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri ulei masline
  • 3 fire de patrunjel, 3 de leustean, 3 de marar
  • zeama de lamaie(dupa gust)
  • 4-5 catei usturoi

Mod de preparare

Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti burta si legumele. Cand legumele sunt fierte, le scoateti si adaugati zeama de lamaie si condimentati.

Radeti morcovii pe razatoarea mica si caliti-i la foc mic, in ulei de masline. Cand sunt caliti de tot, asta dureaza cam 10 minurte, adaugati-i peste zeama din oala. Dau o culoare si un gust fenomenal!!!

Faceti un dressing din smantana, galbenusuri si usturoi tocat. Cand burta e fiarta bine, luati vasul de pe foc, si adaugati verdeturile taiate foarte marunt, iar dupa 10 minute adaugati dressingul, subtiindu-l cu zeama din oala si adaugandu-l treptat.

Serviti cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....

Citeste continuarea

Ciorba de raci oltenesti

Postat de Lia1

Ciorba de raci oltenesti

1. Intr-o cratita pui 1/2 apa la clocotit in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti sa ii dai cateva clocote daca sunt prea crocanti si se sparg la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 19:08
la 24.05.2012, 19:27
Buna, buna
la 24.05.2012, 21:59
multumesc!
la 24.05.2012, 22:08
Grozava Alinutzika!!!
la 24.05.2012, 22:18
Multumesc, Ruxy!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking