Ciorba de burta (2)

Postat de alinutzika in Ciorbe
24 Mai 2012 | 4084 vizualizari
Ciorba de burta (2)

O ciorbica delicioasa, care inainte nu imi placea, dar acum o ador.

Ingrediente

  • 1 kg burta prefiarta (eu una nu am chef de stat ceasuri intregi sa o fierb, dar voi puteti sa faceti asta..:))
  • 1 os de vita (optional- eu nu am pus)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 radacina mica telina
  • 1 gulie
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • sare, piper
  • 500 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri ulei masline
  • 3 fire de patrunjel, 3 de leustean, 3 de marar
  • zeama de lamaie(dupa gust)
  • 4-5 catei usturoi

Mod de preparare

Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti burta si legumele. Cand legumele sunt fierte, le scoateti si adaugati zeama de lamaie si condimentati.

Radeti morcovii pe razatoarea mica si caliti-i la foc mic, in ulei de masline. Cand sunt caliti de tot, asta dureaza cam 10 minurte, adaugati-i peste zeama din oala. Dau o culoare si un gust fenomenal!!!

Faceti un dressing din smantana, galbenusuri si usturoi tocat. Cand burta e fiarta bine, luati vasul de pe foc, si adaugati verdeturile taiate foarte marunt, iar dupa 10 minute adaugati dressingul, subtiindu-l cu zeama din oala si adaugandu-l treptat.

Serviti cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorbă rădăuțeană la Zepter

Postat de panacris

Ciorbă rădăuțeană la Zepter

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tocat mărunt, apoi se completează cu borș și apă, se asezonează de sare piper...

Citeste continuarea

Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou

Postat de katty

Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou

Curatam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem. Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 19:08
la 24.05.2012, 19:27
Buna, buna
la 24.05.2012, 21:59
multumesc!
la 24.05.2012, 22:08
Grozava Alinutzika!!!
la 24.05.2012, 22:18
Multumesc, Ruxy!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking