Ingrediente
- 1 kg burta prefiarta (eu una nu am chef de stat ceasuri intregi sa o fierb, dar voi puteti sa faceti asta..:))
- 1 os de vita (optional- eu nu am pus)
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- 1 radacina mica telina
- 1 gulie
- 1 ardei
- 1 ardei iute
- sare, piper
- 500 g smantana
- 3 galbenusuri
- 6 linguri ulei masline
- 3 fire de patrunjel, 3 de leustean, 3 de marar
- zeama de lamaie(dupa gust)
- 4-5 catei usturoi
Mod de preparare
Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti burta si legumele. Cand legumele sunt fierte, le scoateti si adaugati zeama de lamaie si condimentati.
Radeti morcovii pe razatoarea mica si caliti-i la foc mic, in ulei de masline. Cand sunt caliti de tot, asta dureaza cam 10 minurte, adaugati-i peste zeama din oala. Dau o culoare si un gust fenomenal!!!
Faceti un dressing din smantana, galbenusuri si usturoi tocat. Cand burta e fiarta bine, luati vasul de pe foc, si adaugati verdeturile taiate foarte marunt, iar dupa 10 minute adaugati dressingul, subtiindu-l cu zeama din oala si adaugandu-l treptat.
Serviti cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta (2)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|