Ciorbă de burtă

Postat de portiadelumina in Ciorbe
4 Feb 2013 | 5984 vizualizari
Ciorbă de burtă

Ştiu că nu toată lumea mănâncă astfel de ciorbă. Mai ştiu că diferă reţetele şi că fiecare bucătărie îşi are secretele ei. Noi facem ciorba după gustul casei, chiar dacă uneori nu avem toate ingredientele (mă refer aici la un os ori rasol de viţel). Ca să fiu corect trebuie să spun că ciorba a fost făcută în duet, în familie. .D

Ingrediente

  • 2 kg burtă (din comerţ, congelată)
  • 5 morcovi
  • 4 cepe
  • un ardei roşu
  • 1 păstârnac
  • 1 hrean (mai mic)
  • piper boabe
  • usturoi - o căpăţână
  • smântână 500 gr.
  • ulei 50 gr.
  • gălbenuş ou - 4 buc.
  • sare
  • oţet
  • foi dafin - 4

Mod de preparare

Burta (tăiată fideluţă)  se decongelează şi se pune la fiert. Între timp se curăţă legumele şi se pregătesc pentru fiert. Dpă ce burta a fiet (nu foarte mult) se scoate şi se scurge, eventual se spală la un jet de apă. Apoi se pune la fiert dimpreună cu sarea, piperul şi  foile de dafin, ulterior adăugând şi legumele (întregi). Se fierbe până când aproape burta îşi pierde elasticitatea (naturală), fiind bine fiartă. 

Se scot legumele din fiertură şi se pasează. Eventual se călesc în ulei până devin o pastă omogenă ce se adaugă în fiertura de ciorbă. Se dă din nou la fiert câteva minute, timp în care se pregătşte mujdeiul  ce se adaugă şi el în coopoziţie, iar mai apoi ouăle cu smântâna.

De precizat că smântâna şi ouăle se pregătesc separat într-un vas, amestecându-se spre omogenizare cu fiertură din ciorbă spre a se apropia dee temperatura  ciorbei, evitându-se astfel "brânzirea". Se adaugă în ciorbă şi se mai lasă foarte puţin la fiert.

Şa final se poate adăuga oţet după gust. Se serveşte cu oţet, smântână ori mujdei, după gust. Majoritatea folosesc şi ardei iute (şi noi de asemenea).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2013, 12:25
Foarte buna ciorba ;duet; ,as pofti si eu ...se poate?
la 04.02.2013, 12:25
Valeuuuuuuu,ca am o pofta.....eu ii zic ''ciorba de sosete flausate''....apropo burta-i de sub burta?
la 04.02.2013, 12:28
delicioasa!vreau si eu
la 04.02.2013, 12:29
Cum nu Delia, dar ştii cum e, ca să fiu în trend cu ce e pe site, trebuie să fiu corect şi să spun că e "cam dusă", adică deja e istorie de ceva vreme
la 04.02.2013, 12:30
Nu ştiu cum îi zici tu Cleme, dar eu ştiu că mănânc pe oriunde aş pleca, îmi place.

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking