Ingrediente
- 2 kg burtă (din comerţ, congelată)
- 5 morcovi
- 4 cepe
- un ardei roşu
- 1 păstârnac
- 1 hrean (mai mic)
- piper boabe
- usturoi - o căpăţână
- smântână 500 gr.
- ulei 50 gr.
- gălbenuş ou - 4 buc.
- sare
- oţet
- foi dafin - 4
Mod de preparare
Burta (tăiată fideluţă) se decongelează şi se pune la fiert. Între timp se curăţă legumele şi se pregătesc pentru fiert. Dpă ce burta a fiet (nu foarte mult) se scoate şi se scurge, eventual se spală la un jet de apă. Apoi se pune la fiert dimpreună cu sarea, piperul şi foile de dafin, ulterior adăugând şi legumele (întregi). Se fierbe până când aproape burta îşi pierde elasticitatea (naturală), fiind bine fiartă.
Se scot legumele din fiertură şi se pasează. Eventual se călesc în ulei până devin o pastă omogenă ce se adaugă în fiertura de ciorbă. Se dă din nou la fiert câteva minute, timp în care se pregătşte mujdeiul ce se adaugă şi el în coopoziţie, iar mai apoi ouăle cu smântâna.
De precizat că smântâna şi ouăle se pregătesc separat într-un vas, amestecându-se spre omogenizare cu fiertură din ciorbă spre a se apropia dee temperatura ciorbei, evitându-se astfel "brânzirea". Se adaugă în ciorbă şi se mai lasă foarte puţin la fiert.
Şa final se poate adăuga oţet după gust. Se serveşte cu oţet, smântână ori mujdei, după gust. Majoritatea folosesc şi ardei iute (şi noi de asemenea).
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|