Ingrediente
- 1 kg burta de vita (eu am folosit cruda)
- 500 gr de smantana
- 4 galbenusuri
- 1 ardei gras rosu
- 4 cepe
- o capatana mare de usturoi
- 5 morcovi
- 1 radacina de telina (mica)
- 2 radacini de pastarnac
optional os de vita
Mod de preparare
Punem bucatile de burta (si oasele) la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem (oasele)burta, aruncam apa si punem iar la fiert totul in apa rece.
Fierbem bine burta pana se poate strapunge usor cu o furculita. Adaugam apoi legumele, pastrand 3 morcovi si lasam sa fiarba bine pana ce legumele s-au inmuiat. Scoatem apoi legumele . Scoatem burta si lasam sa se raceasca.Lasam ciorba la foc, adaugam gogosarul taiat .Urmeaza apoi sa dregem ciorba. Amestecam smantana cu galbenusurile intr-un vas incapator si adaugam cate un polonic din ciorba de burta,amestecand bine cu un tel, pana aducem amestecul de oua,smantana si zeama la aceeasi temperatura cu ciorba de burta din oala.Turnam apoi amestecul peste ciorba ramasa in oala si amestecam bine.
Asezonam ciorba de burta cu sare, piper, morcovul ras si calit il scurgem de suc (doar sucul il folosim) si usturoiul .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|