Ingrediente
- 1 kg.carne de porc fara os
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 2 pumni orez
- cimbru
- sare,piper
- o foaie de dafin
- 2 cuburi concentrat de bors cu legume
- 2 oua
- 400 ml. lapte
- 1 ling.otet
Mod de preparare
Carnea am taiat-o bucati mai mari,am calit-o in 3-4 lg.ulei dupa care am adaugat ceapa taiata marunt,morcovii si telina rase.Le-am calit pana s-au inmuiat dupa care am adaugat apa fierbinte frunza de dafin,cimbru cat iei intre 2 degete si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand e fiarta carnea se adauga orezul spalat bine,sare,piper si mai lasam sa fiarba 10 min dupa care adaugam borsul dupa gust si cele 2 abusuri batute putin.Lasam sa dea in 2-3 clocote si oprim focul.
Galbenusurilr le frecam bine cu 1 ling.de otet,adaugam 400 ml lapte,putin cimbru si dregem ciorba.
Cine doreste poate sa-si puna in farfurie smantana.
Pofta buna!!!
Ciorba am facut-o intr-o oala de 4 l.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (53)
|