Ingrediente
- 1 varza mica , murata
- albitura ( pastarnac , telina , patrunjel )
- 2-3 cepe
- 1 morcov
- 2 ardei Capia rosii
- ,,taieturi " ( specialitati de porc afumate )
- 1 cana de zeama de varza ( numai daca vreti f acru )
- 400 g smantana
- ulei
- cimbru
- foi de dafin
- piper
Mod de preparare
Se curata ceapa si se taie solzisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se dau impreuna la calit in f putin ulei ; se adauga si albitura taiata in bucati mari ( ulterior eu le scot , sa nu fie prea deasa ciorba )si ardeii taiati cubulete , se cuprind cu apa si se lasa la fiert pana se patrund ( 30 min ) .
Varza se taie fideluta ( eu nici n-o desarez , nici n-o dezacresc - doar sunt in Moldova si ciorbele-s acre ) si se adauga in vasul cu legume , iar cand este pe jumatate fiarta se adauga si ,, taieturile " pe care le doriti in ciorba , piperul , sarea ( daca mai este necesar ) , frunzele de dafin si cimbrul maruntit . Totul se lasa la foc potrivit pana ce toate-s fierte bine .
Separat se desface smantana cu ceva ciobita din oala , pana se aduce la temperatura ei ( a ciorbei ) si se adauga in oala , fara a mai fierbe ciorba ( altfel smantana se branzeste )
Se serveste musai , cu ardei iute verde sau la otet !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza acra cu "taieturi"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|