Ciorba picanta de cartofi cu bacon

Postat de Valclaudia in Ciorbe
23 Noi 2013 | 6839 vizualizari
Ciorba picanta de cartofi cu bacon

Ingrediente

  • 2 fasii bacon usor afumat (250 gr)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 ardei rosii
  • 5-6 cartofi
  • 1/2 ardei iute
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • verdeturi (tarhon din otet, patrunjel verde tocat)

Mod de preparare

Baconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen.

Tocam marunt  morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se caleasca usor apoi adaugam cca 3 l apa, sare si piper dupa gust,foaia de dafin.

Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii adaugam in oala si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se patrund cu fiertul (atat cartofiisi morcovii, cat si feliutele de bacon).

Adaugam pasta de tomate iar la final verdeata tocata.

Lasam cateva minute oala acoperita dupa ce oprim focul pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba picanta de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Luscos ardelenesc

Postat de Pungasa_Rogue

Luscos ardelenesc

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi.  Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne.  Ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare- reteta video

Postat de Oana

Ciorba de perisoare- reteta video

Se pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2013, 09:35
Yummmm, dare bine suna!
la 23.11.2013, 09:45
imi place tare
la 23.11.2013, 09:49
Ce-mi place!
la 23.11.2013, 09:53
Tare buna!!
la 23.11.2013, 10:23
ce bunaciunee, big like!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking