Ciorba usoara de vara, din legume

Postat de Sidy in Ciorbe
28 Iul 2011 | 11007 vizualizari
Ciorba usoara de vara, din legume

Inca una din ciorbele mele de vara... Sper sa nu va plictisesc cu ele.

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • o rosie
  • 1 ardei gras mic
  • 1/2 gulie
  • 200 g mazare verde
  • 200 g fasole verde
  • 3 cartofi
  • 1/3 varza proaspata
  • putina conopida
  • 2-3 frunze telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta.
Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin .
Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si lasam sa fiarba acoperit la foc mediu pina cand sunt fierte toate legumele, cam 30-40 de minute.
Cand ciorba este gata o acrim cu zeama de pe ardei iuti murati, zeama de lamaie, otet  sau bors, ce va place mai mult.
Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana , in farfurie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat marunt.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba usoara de vara, din legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

Postat de Constelatialeu

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si...

Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de mirela0911

Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.  Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2011, 08:30
buna buna
la 28.07.2011, 09:16
vaaaaaai Sidy ce buna ciorbita si colorata cum imi place mie
la 28.07.2011, 09:48
la 28.07.2011, 10:58
nu refuz de loc o portioara mica
la 28.07.2011, 11:18
cum sa ne plictisesti Sidy ca si eu fac si tare mult imi plac...............

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking