Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
8 Iun 2014 | 4236 vizualizari
Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 30 gr. seminte de mac
  • 2 linguri seminte de in
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 500 gr. ciuperci
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • marar deshidratat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • seminte de in
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam apa calduta, smantana (la temperatura camerei), semintele de mac si in, apoi amestecam.Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura: curatam si spalam ciupercile. Le tocam marunt si le calim in ulei impreuna cu ceapa tocata, sare si piper dupa gust. Cand se evapora toata apa lasata, tragem tigaia de pe foc si lasam ciupercile sa se raceasca.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o ungem cu pasta de tomate diluata, impartim aluatul cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din ciupercile calite cu ceapa. lam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa, seminte de in, apoi le dam la cuptor la temperatura de 180 grade pana se rumenesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv trandafiri cu salam

Postat de panacris

Aperitiv trandafiri cu salam

De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească. În vasul robotului se cerne făina, se...

Citeste continuarea

Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Postat de simona72

Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2014, 08:14
Cred ca sunt foarte bune,trebuie sa incerc si eu.
la 08.06.2014, 08:32
Tocmai bune pentru micul dejun!
la 08.06.2014, 08:35
Tare imi plac! Si sunt cu ciuperci!!!
la 08.06.2014, 08:38
Valuri,valuri de cornulete..
la 08.06.2014, 08:46
cred ca sunt foarte gustoase

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking