Cornuri cu gem

Postat de pusikmea in Dulciuri
21 Mar 2011 | 4521 vizualizari
Cornuri cu gem

Si pentru ca am ajutor de nadejde acum, m-am incumetat sa fac si niste cornuri cu drojdie...eu nu prea ma impac bine cu ea, pentru ca n-am rabdare sa framant, insa mixerul face acum toata treaba asa ca ne-am impartit atributiile si ne-am pus la facut cornuri.

Ingrediente

  • 500- 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 1 cub de margarina/unt
  • 6 linguri de miere
  • gem de prune
  • sare
  • o lingurita cu zahar

Mod de preparare

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, in cazul meu pana cand aluatul nu se lipeste de peretii bolului. Lasam aluatul sa creasca o ora la caldura.

Dupa ce a crescut intindem o foaie rotunda, o taiem in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2. Punem gem pe partea mai mare si incepem sa rulam. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le mai lasam inca 20 de minute sa mai creasca. Apoi le ungem cu miere si presaram susan peste ele.

Dam la cuptorul preincazit cam 15 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2011, 18:24
Sa-l folosesti sanatoasa Danutza draga!
la 21.03.2011, 18:26
multumesc mult corina
la 21.03.2011, 18:42
vreau si eu macar 2 cornuri
la 21.03.2011, 18:53
la 21.03.2011, 18:54
rocsi, acum 2 minute s-au terminat toate ...dar fac pt maine iar : sit-i opresc

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking