Cornuri cu gem

Postat de Bunica in Dulciuri
12 Noi 2011 | 6338 vizualizari
Cornuri cu gem

De cafea e prea tarziu , asa ca va invit la ceaiul de la ora 5

Ingrediente

  • 250 g. margarina
  • 250ml. lapte batut
  • 1 cub de drojdie
  • 500 g. faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • gem 

Mod de preparare

 Se pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se pregateste aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci putin mai maoale. Se framanta si se lasa la dospit ( undeva la caldura) Cand a crescut de si-a dublat volumul se imparte in 4 parti. Se ia fiecare parte , se intinde pe planseta usor infainata si se taie in 6-8 parti. Pe fiecare parte se pune gem (fiecare dupa preferinta ) , se ruleaza, se unge fiecare corn cu ou .Tava de copt am tapetat-o cu hartie de copt. In cuptorul incalzit in prealabil stau pana se rumenesc .Cand le-am scos din cuptor le-am facut fata frumoasa cu sirop de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2011, 17:28
bune
la 12.11.2011, 17:33
bune
la 12.11.2011, 17:34
super si chiar merge meptru un ceai
la 12.11.2011, 17:44
am venit si eu la ceai
la 12.11.2011, 17:56
eu vin la ceai Bunica

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking