Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza

Postat de aziz in Dulciuri
26 Feb 2011 | 6924 vizualizari
Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza

Ce poate fi mai minunat decit sa-ti trezesti familia sambata dimineata cu miros imbietor de placintele si cornuri delicioase cu ciocolata?!!....si apoi prgatiti sa paseasca intr-o noua zi plina de peripetii.....

Ingrediente

  • 500gr faina alba
  • 250 ml lapte cald
  • o lingura drojdie uscata
  • 50 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • o lingura miere+70 ml apa de flori
  • un ou+50 ml lapte
  • 250 gr branza de vaca+un ou+4 linguri zahar+zahar vanilat
  • ciocolata nuttela

Mod de preparare

punem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina

punem amestecul in mijlocul fainii acoperim cu un prosop si lasam 6 minute sa creasca

.restul de lapte cald se amesteca cu zaharul ramas ,untul ,coaja de portocala si se pune in faina .

framantam aluatul si-l lasam sa creasca pina isi dubleaza vol.

cam 45 minute.

pt papucei intindem o foaie patrata si taiem patratele, punem umputura de brinza lipim 2 colturi opuse si punem in tava

lasam la crescut 30 minute si dam la cuptor unse cu ou amestecat cu lapte,15 minute la 180 grade,pina se rumenesc,apoi scoatem si ungem cu mierea amestecata cu apa de flori sau pur si simplu cu apa calduta.

pt cornulete foaia este rotunda taiata in 6 triunghiuri unse pe toata suprafata cu nutela si rulate de la baza spre vf.

la fel ,30 min in tava la crescut apoi la cuptor si unse la final cu miere si acoperite cu prosop.

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (70)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec bicolor

Postat de panacris

Chec bicolor

Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat...

Citeste continuarea

Tarta crumble cu rubarba si capsuni

Postat de simona72

Tarta crumble cu rubarba si capsuni

Pt aluat: -untul l-am taiat cubulete si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor intr-un robot si le-am lasat sa se amestece pina au devenit un aluat sfarimicios(2-3 minute),s-au il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2011, 13:17
sunt prima servita.pot sa pap cat vreau
la 26.02.2011, 13:23
asa mai da , Mona
la 26.02.2011, 13:38
Mona ce frumos tu imi dai papucei si eu iti dau pupicei
la 26.02.2011, 13:39
Vai ce buni si ce papucei deliciosi !!!
la 26.02.2011, 13:41
vreau si eu unul la cafea

Vezi toate comentariile (70)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking