Cosulete cu majun de prune si nuca

Postat de Adele in Prajituri
26 Oct 2014 | 3841 vizualizari
Cosulete cu majun de prune si nuca

Initial am vrut sa fac cornulete dar nu prea m-am inteles cu aluatul si am ajuns la cosulete :"> ;;) M-am inspirat din reteta lui Cleme http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-buni-65757.html ,care la randul ei s-a inspirat de la reteta lui Buni.:x

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua.
  • 100 gr untura.
  • 50 gr zahar.
  • 1 praf de copt.
  • 300-400 gr faina.
  • Umplutura:
  • majun de prune.
  • nuca macinata.
  • albus de ou.
  • zahar pudra 2-3 linguri.

Mod de preparare

Am pus faina,praful de copt ,zaharul,sarea si untura intr-un vas ,am adaugat ouale si am framantat un aluat potrivit,pe care l-am lasat la rece.

Dupa care am intins o foaie si cu un pahar am taiat cercuri pe care le-am asezat in forme si cu ajutorul mainilor le-am fixat bine ,in fiecare cosulet am pus majun amestecat cu nuca macainata si deasupra un cerc mai mic de aluat am dat la cuptor pentru 20 de minute la 180°.

Intre timp am pregatit albusul pentru bezea,intr-un vas am pus albusl si l-am mixat bine pana a devenit spuma ,dupa care treptat am adaugat zahar pudra pana a devenit bezea.Cu ajutorul unei linguri(sacaposh) am pus pe fiecare cosulet,can a trecut 15 minute de coptura.Am terminat de copt, le-am lasat la racit si le-am pudrat cu zahar si deasupra am presarat nuca macinata.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu majun de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar

Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare....

Citeste continuarea

Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2014, 13:09
la 26.10.2014, 13:17
Babi
la 26.10.2014, 13:50
Ma servesc cu vreo 2-3 cosulete!
la 26.10.2014, 13:54
la 26.10.2014, 14:10

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking