Cotlet Santana

Postat de Sidy in Porc
29 Sep 2012 | 3067 vizualizari
Cotlet Santana

Carnea macra, rumenita cu vin alb, condimentata cu piper rosu intr-o simfonie pasionala a gusturilor...asta ai putea spune despre cotletul Santana...

Ingrediente

  • 1kg cotlet de porc
  • 30 g capere
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1 lime
  • 5 g piper rosu boabe
  • sare
  • boia

Mod de preparare

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se usuca la prajire.

Batem feliile puse ,pe rind, intr-o punga de plastic astefel ca nu vom face murdarie in jurul nostru si bucatile de cotlet nu se vor rupe.

Dupa ce am batut cotletele , le condimentam si apoi le prajim pe un gratar non aderent.Eu l-am folosit pe cel de la Delimano de care nu se lipeste absolut nimic.

Rumenim bucatile de cotlet pe ambele parti.

Dupa ce sunt rumenite , adaugam caperele spalate si boabele de piper rosu( eu am avut doar piper mozaic asa ca am pus si niste cubulete mici de ardei kapia copti).

Stingem cotletele cu vinul si le lasam sa dea in clocot.Daca vi se pare ca sosul este prea putin mai puteti adauga vin.

Aproape de final adaugam si feliile de lime.

Am servit cotletul Santana alaturi de un piure de cartofi si o salata de ardei copti.

Cotletul l-am ornat cu feliute de lime, capere, boabe de piper si sosul din tigaie pus deasupra....

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet Santana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de AlexTeacher

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

  1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul nu se va mai sparge cu-atata usurinta. Adaugati...

Citeste continuarea

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Postat de panacris

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2012, 08:12
la 29.09.2012, 08:14
super prezentare
la 29.09.2012, 08:22
wow, cum arata!!!!
la 29.09.2012, 08:23
ce bine arata!
la 29.09.2012, 08:26

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking