Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2014 | 2609 vizualizari
Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin

Ingrediente

  • Aluat:
  • cca 500 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 100 gr. smantana
  • 15 gr. drojdie
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (rasa) de sare
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 1/2 legatura de leurda
  • rozmarin uscat dupa gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura: spalam leurda in mai multe ape si o maruntim fin la robot impreuna cu rozmarinul, uleiul si sare dupa gust.

Punem intr-un castron drojdia, sarea,turmericul si zaharul si smantana (la temperatura camerei).

Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.

Din cand in cand mai adaugam cate o lingura cu ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

Intindem pe masa infainata aluatul, ungem un strat de umplutura,apoi rulam aluatul ca pentru cozonac si il asezam in tava unsa cu ulei. Peste aluat ungem cu o pensula de silicon pasta de leurda, lasam inca 20 minute cozonacul la dospit,apoi dam tava in cuptorul preincalzit si lasam cozonacul la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Postat de MotanLaOale

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Cum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se...

Citeste continuarea

Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor

Postat de rocsi_1612

Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor

Cum se prepara Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt. Din momentul in care incep sa fiarba ii lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2014, 20:49
la 08.05.2014, 20:52
superr biig like
la 08.05.2014, 21:01
Ce bunatate!! Eu aduc o cana de lapte, sa mearga mai bine!
la 08.05.2014, 21:02
la 08.05.2014, 21:06
super idee

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking