Cozonac cu fanta si rahat

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
11 Aug 2010 | 9144 vizualizari
Cozonac cu fanta si rahat

Este un cozonac de post grozav,nici nu realizezi ca e fara ou si lapte.................

Ingrediente

  • 900 faina alba
  • 50 g drojdie
  • 375 ml suc de fanta
  • 120 ml ulei
  • 4 vanilii
  • 2 esente de vanilie sticlute mici
  • 700 g rahat
  • putin sare
  • 8 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie 2 linguri pline
  • miere de albina -uns deasupra

Mod de preparare

Se pun in masina de `paine faina ,putina sare,zaharul ,coaja de lamaie,uleiul,vaniliile,sucul de fanta amestecat cu drojdia...........toate ingredientele in afra de mierea de albina si se lasa la programul de framantat dospit.Sau le fel de bine se face si fara masina de paine si se lasa acoperit ferit de curent.

Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in doua .

Rahatul trebuie taiat bucatele mici.

Se ia o bucata din aluat si se intinde putin cu sucitorul apoi se pune jumatate din rahatul taiat dupa care se ruleaza stans cat de cat si se pune intr-o tava care in prealabil a fost unsa putin cu ulei si tapetata, sau eu pun folie de aluminiu.

Se lasa la caldura sa mai creasca 20 minute apoi se unge cu miere de albine si se pune la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute la foc potrivit 160 grade.

Cand s-au copt se scot tavile din cuptor si se ia folia de aluminu jos apoi se unge din nou cu miere de albine.

Se lasa la racit dupa care se taie .

La noi nu a ajuns sa se raceasca bine dupa ce miros era in bucatarie....................sincer nu rezistai sa astepti sa se raceasca complet.

Si binenteles ca am facut si doi cozonacei mici pt pitici

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fanta si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu

Desert coronita de Florii (de post)

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu biscuiti

Postat de antici_gabytza

Desert cozonac cu biscuiti

Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta. Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2010, 18:30
tare frumos ti-a iesit..bravo bravo
la 11.08.2010, 18:57
Wawce pofta miai facutce bine aratapun furculitele si ma servesccu o feliesa ramana si celorlalti bucatarasi
la 11.08.2010, 19:04
arata fantastic~!
la 11.08.2010, 19:22
nadina....cat de bine arata si ce pofta mi+ai facut.... salvez si eu reteta ca tot au spus ai mei ca vor cozonac ....
la 11.08.2010, 19:38
Ce bine arata,vreau si eu o feliuta

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking